Sivil Havacılık

YILBAŞI ÖNCESİ UÇAK BİLETİ SATIŞLARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Yılbaşı tatili yaklaşırken, uçak bileti satışlarında geçen yıla kıyasla yüzde 25'lik bir artış kaydedildi.

Abone Ol

Yılbaşı tatili yaklaşırken, uçak bileti satışlarında geçen yıla kıyasla yüzde 25'lik bir artış kaydedildi. 1 Ocak 2024'ün pazartesi gününe denk gelmesi, tatilcilerin 3 günlük bir "kaçamak" yapma arzusunu hızlandırdı. Bu durum, yurt içi ve yurt dışında popüler destinasyonlara yönelik taleplerde belirgin bir artış olduğunu gösteriyor.

Edinilen bilgiye göre, tatilcilerin yılbaşı tatili için özel planlar yapmaya daha fazla eğilim gösterdiği bu dönemde Türkiye'nin farklı bölgelerine yönelik talepler öne çıkıyor. Sıcak sahillerden karlı dağlara kadar geniş bir yelpaze tatilcilerin tercihlerine hitap ediyor. Antalya, Kapadokya ve Uludağ gibi popüler bölgeler özellikle dikkat çekiyor.

İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir, Trabzon ve Kayseri gibi şehirlerin yoğun ilgi gördüğü belirtiliyor.

Yurt dışında ise Paris, New York, Barselona, Dubai ve Roma gibi destinasyonlara yönelik taleplerin öne çıktığı belirtiliyor. En uygun yurt dışı uçuş seçeneğinin "İstanbul Paris Uçak Bileti" kategorisinde 479 TL'den başladığı bildirilirken, en pahalı yurt dışı uçuşun "Kayseri New York Uçak Bileti" kategorisinde 2 kişilik bilet fiyatıyla 105 bin 780 TL olduğu ifade edildi. Ayrıca, yıl sonu haftasında en ekonomik yurt içi uçak bileti satışının "İstanbul İzmir Uçak Bileti" kategorisinde 519 TL'den gerçekleştiği belirtildi. Öte yandan, en yüksek fiyatlı yurt içi uçuşun "Trabzon Erzurum Uçak Bileti" kategorisinde, 4 kişilik aile için 59 bin 870 TL'den satıldığı aktarıldı.