Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi, 3 Ocak 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti. Toplantıda, Türkiye'nin milli savunma kapasitesini artırmaya yönelik önemli bir karar alındı. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, askeri gemi projeleri kapsamında uçak gemisi tasarım aşamasına geçilmesi kararı ön plana çıktı. Ayrıca, MİLGEM 9-10-11-12. gemileri, açık deniz karakol gemileri, yeni tip çıkarma gemileri, yeni nesil mayın avlama gemisi ve milli hücumbotun inşası için de kararlar alındığı belirtildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Aralık 2023'teki Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu'nun 250. yıl dönümü töreninde yaptığı açıklamada, savunma sanayiindeki gelişmeleri vurguladı. Millî korvet ve fırkateynden sonra denizaltı inşasının devam ettiğini belirten Tatlıoğlu, TCG ANADOLU'nun ardından daha büyük bir uçak gemisinin planlandığını ifade etti. Türkiye'nin milli savunma endüstrisinin önemli bir seviyeye geldiğini vurgulayan Tatlıoğlu, Deniz Kuvvetleri'nde kullanılan malzemelerin yüzde 80'inin milli olduğunu söyledi.

A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

Öte yandan, İnfo Defense tarafından bildirilen habere göre, Türkiye'nin İspanya ile Juan Carlos I temel alınarak ikinci bir uçak gemisi inşa etmek için görüşmelerde bulunduğu belirtildi. İki ülkenin bu konuda anlaşmaya çok yakın olduğu ifade edilirken, Türkiye ve İspanya'nın orta vadeli denizaltı programı için de işbirliği yapma olasılığı üzerinde çalıştığı iddia edildi.