Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu

Saraybosna Havalimanı, Avrupa'da hizmet verilmeyen destinasyonlara yeni uçuşlar sağlamak amacıyla bir dizi havayolu şirketiyle görüşmeler gerçekleştirdiğini duyurdu. Havalimanı yetkilileri, Berlin, Roma, Stockholm, Düsseldorf, Kopenhag, Paris, Amsterdam, Eindhoven, Strasbourg, Verona ve Hamburg gibi şehirlere hizmet vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Yapılan açıklamada, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'ya hizmet veren havayolu şirketleriyle yapılan görüşmelerin yanı sıra, Volotea, easyJet, Transavia ve Almanya'nın Condor gibi havayolu şirketleriyle de temasların gerçekleştiği ifade edildi. Saraybosna Havalimanı yetkilileri, önümüzdeki üç yıl içinde yeni rotaların açılmasını beklediklerini belirterek, bu konuda bir dizi toplantı gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Ayrıca, Saraybosna Havalimanı son Routes Europe konferansına katılarak potansiyel yeni rotalar hakkında havayolu şirketleriyle görüşmelerde bulundu. Etkinlikte Bosna-Hersek havacılık pazarına potansiyel yeni katılımcılarla görüşmelerin yanı sıra, Saraybosna Havalimanı'nın mevcut havayolu ortaklarıyla da temaslar kurulduğu belirtildi.

Saraybosna Havalimanı'nın bu adımları, başkentin hava bağlantısını artırmaya yönelik bir çaba olarak değerlendirilirken, yetkililer Saraybosna Kantonu'nun turizm potansiyeline dikkat çekerek, bu alandaki genişlemeyi destekleyeceklerini ifade ettiler.

Havalimanı yetkilileri, Mart 31 ile Ekim 26 tarihleri arasında duyurulan on iki yeni rota ve 1.6 milyondan fazla koltuğun satışa sunulmasıyla rekor bir yaz sezonu beklediklerini belirttiler. Yeni rotaların çoğunun Saraybosna Kantonu Turizm Derneği tarafından destekleneceği açıklandı.

Kaynak: AERONEWS24