Düşük maliyetli havayolu şirketi Wizz Air, Bosna Hersek'teki Tuzla Havalimanı'nın yönetimi ile şehirdeki üssünün potansiyel olarak yeniden açılması konusunda görüşmelerde bulunduğunu açıkladı. Eylül 2023'te Tuzla'daki üssünü kapatma kararı alan havayolu şirketi, zorlu makroekonomik koşullar ve bölgedeki karmaşık hava şartlarının operasyonel performansı olumsuz etkilediğini belirtti.

İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor

Wizz Air, üssün kapatılmasının ardından Tuzla'daki on altı rotasından on üçünü durdurdu ve yalnızca Basel, Dortmund ve Memmingen'e hizmet vermeye devam etti. Ancak, havayolu şirketi Ağustos 2023'te toplam 416 Tuzla uçuşu gerçekleştirdi ve 74.880 koltuk sunarken, bu rakamlar bir önceki yıla göre önemli bir düşüşü temsil ediyor.

Tuzla Havalimanı'nın geçen yılın aynı dönemine göre %67,1 düşüşle 51.070 yolcuya hizmet verdi. Bu rakamlar, Tuzla'dan Lumiwings uçuşlarında uçan ve sonradan durdurulan yolcuları da içeriyor.

Wizz Air'in Tuzla'daki üssünün yeniden açılmasıyla ilgili görüşmelerin devam ettiği bildirilirken, bu adımın Tuzla Havalimanı'nın yeniden canlanmasına katkı sağlayabileceği belirtiliyor.