Wizz Air Abu Dhabi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ultra düşük maliyetli milli havayolu şirketi olarak bilinen, 2023 yılındaki olağanüstü operasyonel sonuçlarını duyurdu. ADQ ve Wizz Air Holdings PLC arasında kurulan bu ortak girişim, gerçekleştirdiği rekor kırıcı bir yılın ardından, uçulan uçuş sayısını ve taşınan yolcu sayısını iki katına çıkaran bir performans elde etti ve tamamlama oranını yüzde 99,6 olarak gerçekleştirdi. 2023 yılında, ulusal havayolu şirketi 15.000'den fazla uçuş gerçekleştirerek üç milyonun üzerinde yolcuyu taşıdı ve Abu Dabi'ye 1,5 milyonun üzerinde noktadan noktaya yolcu taşıdı. Wizz Air Abu Dhabi, Abu Dabi'nin kültürünü ve turizm sektörünü destekleme, zenginleştirme ve dünyayla paylaşma misyonunu sürdürmekte önemli bir rol oynuyor.

Havayolu şirketi, Abu Dabi Kültür ve Turizm Departmanı'nın 2023 yılı için 24 milyon ziyaretçi hedefine ulaşma ve Emirliği yıl boyunca keşfedilebilecek heyecan verici, ilham verici ve dinlendirici deneyimler sunan bir turizm destinasyonu olarak tanıtma hedefini destekliyor. Wizz Air Abu Dhabi aynı zamanda Birleşik Arap Emirlikleri Turizm Stratejisi 2031 doğrultusunda ülkenin turizm sektörünün gelişimine destek sağlamakta ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni dünyanın en iyi destinasyonlarından biri olarak daha da güçlendirmekte.

Wizz Air, Birleşik Arap Emirlikleri ağına sürekli olarak yeni rotalar eklemekte olup, şu anda Abu Dabi'den 27 farklı ülkede toplamda 40 destinasyona uçmaktadır. Havayolu şirketi, zengin kültürlü şehirlerden gizli cennet tatil bölgelerine kadar çeşitli destinasyonlara seyahat sevgisini paylaşıyor. Wizz Air, Abu Dabi üzerinden geniş ağında kendiliğinden bağlantılı seyahat imkanları sunarak, son dönemde Orta Asya, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Avrupa'ya heyecan verici genişlemeler yaparak Birleşik Arap Emirlikleri'nde yeni bir seyahat segmentini gururla tanıttı. Havayolu şirketi, Abu Dabi'deki ikinci en büyük taşıyıcı konumunu sağlamlaştırdı ve herkes için seyahati mümkün kılma sözünü tutmaya devam ediyor. Wizz Air Abu Dhabi, 2024 yılında operasyonları hızlandırmaya ve genişletmeye hazır.

2023 yılında, ultra düşük maliyetli milli havayolu, filosuna dört yeni A321 uçağı ekleyerek toplam filoyu 12 uçağa çıkardı ve satışta bulunan koltuk kapasitesini yüzde 135 artırarak 3,7 milyon koltuğa ulaştı. Havayolu şirketi, 2023 yılında personel sayısını yüzde 100 artırarak yerel işlere destek sağlamış, en son teknolojiye sahip uçaklara yatırım yapmış ve daha sürdürülebilir hava yolculuğuna liderlik etmek adına iş birlikleri yapmıştır.

Havayolu şirketi sürdürülebilirliğe olan bağlılığını göstermekte ve yakın zamanda Birleşik Arap Emirlikleri Enerji ve Altyapı Bakanlığı ile sürdürülebilirlik konusunda anlaşma imzalayarak, bir dizi alanda sürdürülebilirlik konularında iş birliği yapmayı amaçlamaktadır. Bu, yolcular arasında daha çevre dostu uygulamalara dair farkındalığı artırmak için çevrimiçi eğitim kampanyalarını içerir. Ayrıca, 'Switch off Take off' (Kapat ve Kalk) girişimini destekleyen bir Ulusal Koruma programını da içerir.

Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu

Wizz Air Abu Dhabi'nın Genel Müdürü Johan Eidhagen şunları söyledi:

“Bu rekor kıran yıldaki tüm başarılarımızla gurur duyuyoruz ve inanılmaz yıllık büyümemizi sürdürme konusundaki heyecanımızı sürdürmekten memnuniyet duyuyoruz. 2023 yılında 15.000'den fazla uçuş gerçekleştirdik, 3,7 milyon uygun seyahat fırsatını açığa çıkardık ve üç milyon noktadan noktaya yolcu taşıdık. Bizimle seyahat eden yolcularımıza teşekkür ederiz ve gelecek yıl ve sonrasında en düşük ücretlerle herkesi bir araya getirme taahhüdümüzü yeniden teyit ederiz. Bu olağanüstü sonuçlarımız, herkes için daha uygun ve uygun seyahat seçenekleri sunma taahhüdümüzü yansıtmakta ve Abu Dabi'nin dünyanın en iyi turizm destinasyonlarından biri olarak büyümesini hızlandırmaktadır. 2024'e heyecanla bakıyoruz ve sizi en kısa sürede uçaklarımızda görmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Wizz Flex sayesinde yolcular, uçuşlarını kalkıştan üç saat öncesine kadar herhangi bir ücret ödemeden değiştirebilir ve hemen yüzde 100 oranında iadeyi alabilirler.

Stratejik konumuyla Wizz Air Abu Dhabi, ultra düşük ücretli ve etkili seyahat seçenekleri sunarak Mısır'a (İskenderiye), Kazakistan'a (Almatı), Ürdün'e (Amman), Türkiye'ye (Ankara), Ürdün'e (Akabe), Yunanistan'a (Atina), Azerbaycan'a (Bakü), Sırbistan'ın Belgrad şehrine, Kırgızistan'a (Bişkek), Mısır'a (Kahire) ve Suudi Arabistan'a (Dammam) seyahat etmektedir. Kuveyt City (Kuveyt), Gürcistan'ın Kutaisi şehrine, Kıbrıs'ın Larnaka şehrine, Maldivler'in başkenti Malé'ye, Suudi Arabistan'ın Medine şehrine, Umman'ın başkenti Muskat'a, Kazakistan'ın başkenti Nursultan'a, Umman'ın Salala şehrine, Yunanistan'ın Santorini adasına, Özbekistan'ın Semerkant şehrine, Bosna'daki Saraybosna şehrine, Mısır'ın Sohag şehrine, Özbekistan'ın Taşkent şehrine, Kazakistan'ın Türkistan şehrine, Arnavutluk'un başkenti Tiran'a ve Ermenistan'ın başkenti Erivan'a seyahat eden diğer rotalar arasında yer alıyor.

Kaynak: AERONEWS24