Sivil Havacılık

VOLOCOPTER 2X TEST UÇUŞLARINI TAMAMLADI

Volocopter, Japonya'nın Osaka ve Amagasaki şehirlerinde mürettebatlı bir 2X uçağıyla 7-13 Aralık tarihleri arasında başarılı bir uçuş test sürecini gerçekleştirdiğini duyurdu. 

Abone Ol

Volocopter, Japonya'nın Osaka ve Amagasaki şehirlerinde mürettebatlı bir 2X uçağıyla 7-13 Aralık tarihleri arasında başarılı bir uçuş test sürecini gerçekleştirdiğini duyurdu. 

Bu hafta boyunca gerçekleştirilen test süreci, mürettebatı, iletişim araçlarını ve uçuş test prosedürlerini 2025 Dünya Fuarı, Osaka Kansai EXPO için hazırlamak amacıyla yerel uçuş testlerinin ilk adımlarının tamamlanmasını simgeliyor. 2025 EXPO'nun 500 günlük geri sayımı başlamış durumda ve Volocopter, ticari hava taksi modeli VoloCity ile bu uluslararası sergide uçma taahhüdünü sürdürüyor.

Bu uçuşlar EXPO sırasında beklenen koşullara benzer koşullarda uçak operasyonlarını test etmek ve Japonya'da elektrikle çalışan dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçaklarına yönelik halk farkındalığını hızlandırmayı hedefliyor.

2025 EXPO'da başarılı uçuş operasyonları için hazırlık süresi ve yerinde değerlendirme gerekiyor. Bu uçuş testleri, Osaka Körfezi'ndeki planlanan 2025 EXPO pavyonu yerine yakın olan Osaka Heliport'ta gerçekleştirildi. Bu konumsal avantaj, Volocopter'ın sergi başladığında eVTOL operasyonlarını nasıl şekillendirebileceğine dair içgörü ve veri sağlıyor. Şu anda Japonya Sivil Havacılık Bürosu (JCAB), yerel hava trafik kontrolörleri, acil durum müdahale ekipleri ve altyapı sahipleri gibi yerel otoritelerle çalışmak, testten endüstrinin ticari geleceğine ve VoloCity'nin 2025 yılında Osaka'nın gökyüzüne çıkmasına daha hızlı bir geçiş için yardımcı olacaktır.

Haftanın başlarında, mürettebatlı Volocopter 2X ayrıca Japonya'nın ulusal araştırma ve geliştirme merkezi olan Yeni Enerji ve Sanayi Teknolojileri Geliştirme Kurumu (NEDO) ile bir uçak davranış uçuşu gerçekleştirdi. Bu çok gün süren uçuş test kampanyası için Volocopter, Osaka Vilayeti, Osaka Şehri, Hyogo Vilayeti ve NEDO'dan hibe almış olup, Sekisui Chemical Company, Mitsui Sumitomo Insurance Company, Kintetsu Group Holdings ve Schenker-Seino Company gibi sponsorlardan da destek almıştır.