Avusturya'nın en büyük havalimanı olan Viyana Havalimanı'ndaki yolcu sayıları artmaya devam ediyor. 2024 yılının ilk yarısında, Viyana Havalimanı'ndaki yolcu sayısı %7,9 artarak toplamda 14.386.331'e ulaştı. Bu, 2019'un ilk yarısındaki kriz öncesi seviyenin %98,1'ine denk geliyor. Viyana Havalimanı'ndaki kargo hacmi de %17,3 artarak 141.118 tona yükseldi.

Viyana Havalimanı Grubu'nda Pozitif Gelişme

İstanbul havalimanları 8 ayda Türkiye nüfusunun yüzde 95’ini taşıdı İstanbul havalimanları 8 ayda Türkiye nüfusunun yüzde 95’ini taşıdı

Viyana Havalimanı, Malta Havalimanı ve Kosice Havalimanı'nı içeren Viyana Havalimanı Grubu'nun tamamında, bu dönemde yolcu sayıları %10,1 artarak toplamda 18.721.110 yolcuya ulaştı.

Bu rakamlar, hava trafiğinin güçlü bir şekilde toparlandığını gösteriyor ve Viyana Havalimanı ile ortak havalimanlarının pandeminin etkilerini geride bırakma yolunda olduğunu ortaya koyuyor. Sürekli artan yolcu sayıları ve yükselen kargo hacmi, hava yolculuğu ve hava kargosuna olan talebin arttığını işaret ediyor.

Viyana Havalimanı, Avrupa hava yolu ağında önemli bir merkez olmaya devam ediyor ve bölgedeki hareketliliğe ve ekonomiye önemli katkılarda bulunuyor. Bu ilerlemelerle birlikte, Viyana Havalimanı Grubu geleceğe umutla bakıyor ve büyüme ile gelişime odaklanmaya devam ediyor.