Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor

Londra'nın başkenti İngiltere'nin en işlek havalimanlarından biri olan Heathrow'da, iki uçak çarpıştı. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Virgin Atlantic'e ait bir Boeing 787 uçağı, terminalde British Airways'e ait bir Airbus A350'ye çarptı. İki uçakta da hafif hasar oluştuğu belirtildi.

Virgin Atlantic konu hakkında yaptığı açıklamada, boş olan uçaklarından birinin kanat ucunun, Londra Heathrow Terminal 3'te push-back sırasında başka bir uçakla temas ettiğini doğruladı. Şirket, müşteri ve mürettebatın güvenliğinin her zaman öncelikleri olduğunu vurgulayarak, olay sırasında uçakta müşteri bulunmadığını belirtti. Ayrıca, tam ve kapsamlı bir inceleme başlatıldığını ve mühendislik ekiplerinin hizmet dışı bırakılan uçağın bakım kontrollerini gerçekleştirdiğini bildirdi. Virgin Atlantic, çarpışmanın meydana geldiği sırada uçağın havaalanının başka bir yerine çekildiğini açıkladı.

Havalimanı genelinde uçuş programlarında herhangi bir aksama olmadığı ifade edilirken, British Airways'e ait uçağın uçuşunun yaklaşık 4 saat ertelendiği belirtildi.

Heathrow Havalimanı'ndan bir sözcü, yaşanan olayda herhangi bir yaralanma bildirilmediğini kaydetti. Olayla ilgili detaylı bir soruşturmanın başlatıldığı ve güvenlik önlemlerinin alındığı açıklandı.