Finansal zorluklarla mücadele eden Vietnam Havayolları, iç hatlarda gelirlerini artırmayı planlıyor. Güneydoğu Asya ülkesinin ulusal havayolu şirketi, ana hedefinin "kalan zararları azaltmak ve gelir-gider dengesini sağlamak" olduğunu açıkladı. Hükümet, Vietnam Havayolları'nın borçlarını geri ödeme süresini uzatmak zorunda kaldı.

24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

Vietnam Havayolları, bu yılki genel kurul toplantısında, 2024 yılında Avrupa ve Güneydoğu Asya'ya yeni hatlar ekleyerek ağını genişletmeyi planladığını duyurdu. Ancak iç hatlarda frekans ayarlamaları yapılacak. Şirket, önemli hatlarda güçlü bir pazar payı tutmayı ve turistik hatlardaki kapasiteyi artırmayı hedefliyor.

Filoya ilişkin olarak, şirket Airbus A321-Ceo kabinlerini yenilemeye odaklanacağını açıkladı. Vietnam Havayolları, aynı zamanda A321 Neo uçaklarını da işletiyor ancak Pratt & Whitney motorlarındaki sorunlardan etkileniyor.

Vietnam Havayolları, mevcut finansal zorlukları aşmak için stratejik değişiklikler yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, iç hatlardaki pazar payını artırarak gelirlerini dengelemeyi ve uluslararası ağını genişleterek uzun vadeli büyüme sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: AERONEWS24