Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor

Vietnam merkezli havayolu şirketi VietJet, Gözen Grubu'nun havayolu şirketi Freebird'ten 4 uçağı kiralayarak filosunu genişletti. Bu kiralama, VietJet'in bölgedeki yoğun uçuş taleplerini karşılamak ve yeni yıl tatili olan 'Tet' dönemine hazırlık olarak koltuk kapasitesini artırmayı amaçlıyor. Filoya katılan uçaklar, TC-FHK, TC-FBV, TC-FHL tescillerine sahiptir.

VietJet'in filosunda halihazırda 35 adet A321ceo, 19 adet A320ceo, 24 adet A321neo ve 7 adet A330-300 tipi toplam 85 uçak bulunmaktadır. Ayrıca, şirketin Tayland merkezli havayolu şirketi filosunda 12 adet A320ceo ve 6 adet A321ceo'dan oluşan 18 uçak bulunmaktadır.

Gözen Holding'e ait olan Freebird Havayolları'nın filosunda ise toplam 8 adet Airbus A320 serisi uçak bulunmaktadır. Freebird Havayolları, genellikle charter seferlerine odaklanmasının yanı sıra, kış döneminde talebin düştüğü aylarda uçaklarını kiralayarak farklı havayolu şirketlerine hizmet vermektedir. Freebird Havayolları'nın VietJet'e uçak kiralaması, uzun yıllardır devam eden bir işbirliğini yansıtmaktadır.