Yaz mevsimiyle birlikte seyahat severler yurtdışı seyahat planlarını yapmaya başladı. Uçuş ve konaklama için pek çok cazip seçenek bulunsa da uluslararası seyahatin kilit adımını vize almak oluşturuyor.  151 ülkede bulunan 3.415 Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla 2001 yılından beri 287 milyondan fazla vize başvurusuna aracılık eden VFS Global, yaz aylarıyla artan yurt dışı seyahat planları öncesinde önemli uyarılarda bulundu.

Devletler ve diplomatik görevler adına dünyanın en büyük tedarik ve teknoloji hizmetleri uzmanı olan VFS Global, Türkiye'de bulunan Vize Başvuru Merkezlerinde 25 ülke için vize başvuru hizmeti sunuyor. Seyahat edecekler, başvurularını yapmak üzere Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Trabzon'da bulunan 10 merkezden randevu alırken bu 5 basit adımı izleyebilirler.

Vize randevunuzu alın:

Adım 1: www.vfsglobal.com adresini ziyaret edin.

Adım 2: Bulunduğunuz konumu ve gitmeyi hedeflediğiniz ülkeyi seçin.

Adım 3: Seyahat amacınıza en uygun kategori hakkında doğru bir karar verebilmek için web sitesinde yer alan bilgilendirmeleri okuyun.

ACI Europe Yıllık Genel Kongresi İstanbul'da Yapıldı ACI Europe Yıllık Genel Kongresi İstanbul'da Yapıldı

Adım 4: Müsaitlik durumuna göre online randevu alın. 

Adım 5: Planlanan tarih ve saatte Vize Başvuru Merkezini ziyaret edin.

Vize randevuları, VFS Global’in web sitesi üzerinden online olarak alınabiliyor ve müsaitlik durumu anında ekrana yansıtılıyor. VFS Global; seyahat planlayan herkesi, VFS Global personeli ya da ortağı gibi davranarak vize randevusu veren ya da ücret karşılığında olumlu vize kararı alan dolandırıcı kuruluşlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor ve VFS Global adı ile benzer isimler ile açılan web sitelerinden kaçınmaları gerektiğini , tüm randevuların VFS Global web resmi sitesi üzerinden (www.vfsglobal.com) oluşturulduğunu hatırlatıyor.

VFS Global, yalnızca vize başvurularında idari ve onaya tabi olmayan başvuru süreçlerini yönetiyor. Randevular, işlem süreçleri ve vize başvurularına ilişkin kararlar tamamen ilgili Büyükelçiliğin/Konsolosluğun takdirine bağlı olarak gerçekleşiyor.

VFS Global, online randevu alma imkanı olmayan yurt dışı seyahat planlayan seyahat severlerin , konu ile ilgili rehberlik için www.vfsglobal.com adresini ziyaret ile tüm ietişim bilgilerine ulaşarak e-posta veya telefon yoluyla VFS Global yardım hatlarıyla iletişime geçebileceğini belirtiyor. 

VFS Global; vize başvurusunda bulunacakları, markanın adını kullanarak veya bağımsız olarak randevu alma ve başka hizmetler sunma vaadiyle para talep eden dolandırıcılara karşı dikkatli olmalarını konusunda uyarıyor. VFS Global, vize başvurularına yönelik resmi web sitesi olan www.vfsglobal.com adresinden randevu almak için herhangi bir ücret talebinde bulunmuyor. Ancak, hizmet verilen bazı temsilciliklere ait online randevu alım sürecinde yalnızca  hizmet ücretinin online randevu alımı sırasında ödenmesini talep ediyor. Bu süreçte yapılan ödeme başvuru sırasında tekrar talep edilmiyor. Randevusuna gelmeyen kişilere yalnızca mücbir sebepler için  belge sunulması durumunda ücret iadesi yapılıyor. Sürece dahil edilen bu uygulama, randevu sisteminin yalnızca gerçekten seyahat edecek yolcular tarafından kullanmasını ve belirlenen kotaların boş yere doldurulmamasını hedefliyor. Ayrıca, bu uygulama ile dolandırıcı kuruluşlar tarafından kötüye kullanımın da önüne geçilmesi amaçlanıyor.