İGA İstanbul Havalimanı Avrupa havacılık liderlerini ağırlıyor İGA İstanbul Havalimanı Avrupa havacılık liderlerini ağırlıyor

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın görev aldığı Axiom-3 uzay misyonu, SpaceX'in Dragon uzay aracıyla Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatılarak Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) yönlendirildi. Bu tarihi olay, dünya genelinde geniş bir ilgi ve medya kapsamı buldu.

İngiliz Daily Mail, "Elon Musk'ın SpaceX'i tamamı Avrupalı ilk özel mürettebatı NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderiyor" başlıklı haberinde, Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu mürettebatın UUİ'ye başarıyla fırlatıldığını belirtti. Türkiye'nin ilk astronotu olan Gezeravcı'nın uzay seyahati vurgusu yapıldı.

Reuters, "Türkiye'den ilk astronotu taşıyan mürettebat uzay istasyonuna doğru yola çıktı" başlıklı haberinde, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın ve diğer mürettebat üyelerinin UUİ'ye doğru yola çıktığını vurguladı.

CNN International, "SpaceX, Avrupa özel uzay misyonuyla ilk Türk astronotu gönderdi" ifadelerini kullanarak Türkiye'nin ilk astronotunu ve Avrupa'yı temsil eden mürettebatı vurguladı.

NBC, "İsveç ve İtalya’nın yanı sıra Türkiye’nin ilk astronotu uzaya gönderildi" başlıklı haberinde Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın eski bir savaş pilotu olarak ülkesini uzaya temsil ettiğini belirtti.

Times of India, "Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Avrupalı mürettebatla uzay yolculuğuna başlaması bir dönüm noktası oldu" ifadelerini kullanarak Türkiye'nin tarihi anını okuyucularına duyurdu.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın UUİ'ye yapacağı bu uzay seyahati, uluslararası medya tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor.