Sivil Havacılık

Urumçi Uluslararası Havalimanı'nda Yolcu Rekoru Kırıldı

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin merkezi Urumçi’de bulunan Urumçi Uluslararası Havalimanı, bir günde ağırladığı 101 bin ziyaretçi ile rekor kırdı.

Abone Ol

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin merkezi Urumçi’de bulunan Urumçi Uluslararası Havalimanı, bir günde ağırladığı 101 bin ziyaretçi ile rekor kırdı. Urumçi Uluslararası Havalimanı İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, 18 Temmuz günü havalimanının yolcu sayısı ilk kez 100 bin seviyesini aşarak 101 bine ulaştı.

Yaz mevsimiyle birlikte ziyaretçi akınına uğrayan Urumçi Uluslararası Havalimanı, günlük ortalama yolcu sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artış kaydederek 94 bin yolcuyu geride bıraktı.

Havalimanı yetkilileri, bu yoğunluğun artmasında yaz sezonunun etkisinin büyük olduğunu belirterek, yolcu sayısındaki artışın bölge turizmine ve ekonomisine olumlu katkı sağladığını vurguladı.

Ayrıca, Urumçi Uluslararası Havalimanı'ndan bu yıl beş yeni uluslararası uçuş hattının hizmete girdiği bilgisi paylaşıldı. Bu yeni hatların, bölgenin uluslararası bağlantılarını güçlendirerek, Urumçi'yi daha geniş bir küresel ağın parçası haline getirdiği ifade edildi.