American Airlines, De-icing Sezonuna Hazırlanıyor American Airlines, De-icing Sezonuna Hazırlanıyor

Olay sırasında uçakta bulunan yolcuların hiçbiri ciddi şekilde yaralanmazken, Ural Havayolları'nın basın ofisi, tazminat ödemelerinin yapıldığını bilmelerine rağmen, bazı yolcuların henüz Ural Havayolları ile iletişime geçmediğini belirtti.

Bu arada, havayolu uçağını tarladan kaldırma hazırlıklarına başlıyor. Havayolu temsilcisi, uçağın ne zaman uçacağına dair bir tahmin vermezken, Ural Havayolları'nın Telegram kanalı daha önce Airbus A320'nin bulunduğu tarladan kaldırılacağını açıklamıştı.

Ural Havayolları, uçağın iyi durumda olduğunu belirterek, boroskop incelemesinden sonra motorların az miktarda toprak aldığını açıkladı. Havayolu, motorlarda birkaç fan palinin değiştirilmesi gerekeceğini ve uçağın bulunduğu yerden uçana kadar indiği tarlada kalacağından, uzun vadeli depolama (stokaj) için uçağı hazırlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı Rosaviatsiya, olayla ilgili soruşturmaya yeniden başladı. Kasım 2023 tarihli TASS haberi, ajansın olayla ilgili yeni bilgilerin ortaya çıkması üzerine olayı tekrar inceleyeceğini belirtti.

Daha önce, Batı Sibirya Bölge İdaresi Rosaviatsiya Başkan Yardımcısı Ivan Belovon, pilotların uçuş sırasında bir dizi hataya karıştığını ve Airbus A320'nin sağ iniş takımındaki hidrolik sisteminde arıza olduğunu belirten bir kaza raporunu onaylamıştı.

RA-73805 (orijinal tescil VP-BMW) kayıtlı Ural Havayolları Airbus A320, Soçi Uluslararası Havaalanı ile Omsk Tsentralny Havaalanı arasında U61383 uçuşunu gerçekleştiriyordu. Uçak Omsk'a yaklaştığında pilotlar, önce sola dönüp havaalanından uzaklaşırken sonra sağa dönerek varış noktasından uzaklaştı.

A320, Novosibirsk Tolmachevo Havalimanı'na gitmek amacıyla 18.000 fit yükseldi. Ancak uçağın yakıtının tükenmesi, pilotların tarlaya iniş kararı almasına neden oldu. Bu iniş sırasında hiçbir yolcu veya mürettebat üyesi ciddi bir yaralanma yaşamadı.

Bu, Ural Havayolları'nın birkaç yıl içinde gerçekleştirdiği ikinci zorunlu tarlaya inişiydi. 2019'da, VQ-BOZ olarak kayıtlı bir Airbus A321, Moskova Zhukovsky Uluslararası Havalimanı'ndan kalkarken bir kuş sürüsüne çarpmış ve uçağın her iki motorunu devre dışı bırakarak mecburi iniş yapmıştı.