Sivil Havacılık

ULUSLARARASI HAVAALANINDA 4 BİN ADET KAPLUMBAĞA ELE GEÇİRİLDİ

Ulusal vahşi yaşam servisi, Perulu yetkililerin ülkenin ana uluslararası havaalanında Amazon'dan gelen yaklaşık 4.001 kaplumbağa ele geçirdiğini açıkladı.

Abone Ol

Ulusal Ormancılık ve Yaban Hayatı Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Peru'nun Jorge Chavez havaalanında gerçekleştirilen bir operasyonla Endonezya'ya ihraç edilmek üzere olan canlı kaplumbağa sevkiyatı durduruldu. Arrau kaplumbağaları ve sarı benekli nehir kaplumbağaları gibi nesli tehlike altındaki türler bu kaçakçılık girişiminin parçasıydı.

Bu kaplumbağa türleri, Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) Ek II listesinde yer alıyor, bu da ticaretlerinin izlenmesini ve düzenlenmesini gerektiriyor. Sarı benekli nehir kaplumbağası, Interpol'e göre nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Amazon'daki en büyük ikinci tatlı su kaplumbağasıdır.

Yasadışı yaban hayatı ürünlerinin ticareti, sadece ekosistemlere zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda birçok türün neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına neden olarak doğal dengeleri bozar.

Almanya'da 461 Kilogram Captagon Ele Geçirildi

Almanya'da yapılan arama ve kontrollerde, yaklaşık bir yılda 461 kilogram captagon ele geçirildiği açıklandı. Ele geçirilen captagon tabletlerinin piyasa değerinin 64,5 milyon dolar olduğu belirtilirken, uyuşturucu kaçakçılığı şüphesiyle 33 ile 45 yaş arasında 4 Suriyeli gözaltına alındı. Captagon, yüksek derecede bağımlılık yapabilen ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir uyuşturucu olarak biliniyor.