Türk Pasaportu İle Gidilebilecek Vizesiz Rotalar Türk Pasaportu İle Gidilebilecek Vizesiz Rotalar

Bolivya'nın ulusal havayolu şirketi Boliviana de Aviación'a ait bir Airbus A330 model uçakta 13 kilogram kokain ele geçirildi. Olay, uçağın 13 Eylül’de Santa Cruz’dan Madrid'e gerçekleştireceği uçuş öncesinde meydana geldi. Uçaktaki temizlik personelinden iki kişi suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Söz konusu iki kişi, Boliviana de Aviación’ın Santa Cruz’a Cochabamba’dan yaptığı uçuşun ardından, uçağı Madrid seferine hazırlamak için temizlik yapıyordu. Santa Cruz Savcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yetkililer, bu kişilerin uçaktaki çöp kutularını manipüle ederek uyuşturucu maddeyi sakladıklarına dair kanıtlar buldu.

12 Paket Kokain Bulundu

Yapılan incelemelerde uçakta, toplamda 12 paket içinde 13 kilogram kokain ele geçirildi. Yetkililer, temizlik personelinin bu eylemi, havayolunun diğer çalışanlarıyla iş birliği içinde gerçekleştirmiş olabileceğini belirtti.

37 Kişi Gözaltında

Uyuşturucu operasyonuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı ve şu ana kadar 37 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 26’sı, uçağın Cochabamba-Santa Cruz uçuşunda görev alan Boliviana de Aviación personelinden oluşurken, 11’i temizlik ekibi çalışanlarıydı. Ancak iki temizlik personeli kısa süre sonra serbest bırakıldı.

Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve daha fazla gözaltı olabileceğini ifade etti.