Sivil Havacılık

UKRAYNA’YA VERİLECEK F-16’LAR İÇİN FLAŞ YORUM

Eski CIA analisti Larry Johnson, Ukrayna’ya tedarik edilecek F-16 savaş uçaklarının Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin tüm diğer uçakları gibi imha edileceğini belirtti.

Abone Ol

Eski CIA analisti Larry Johnson, Ukrayna'ya tedarik edilecek olan F-16 savaş uçaklarının, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin diğer uçakları gibi imha edileceğini belirtti.

The Geopolitics In Conflict Show adlı YouTube kanalına konuşan Johnson, Rus ordusunun Ukrayna'ya tedarik edilecek F-16 savaş uçaklarını, Ukrayna'ya ait Su-27'ler veya diğer uçaklar gibi imha edeceğini ifade etti. Johnson, "ABD'nin sağlayabileceği sihirli bir silah yok. F-16'lar ortaya çıktığı anda Rus ordusu, tıpkı Ukrayna'ya ait Su-27'ler veya diğer uçaklar gibi onları da yok edecek" şeklinde konuştu.

Uzman, sadece uçakların değil, diğer zırhlı teçhizatın da benzer bir kaderle karşılaşacağını vurgulayarak, Ukrayna'ya verilecek her yeni tankın, İngiliz Challenger 2 veya Alman Leopard 2 gibi yok edileceğini kaydetti.

Johnson ayrıca, Ukrayna ve liderliğinin Rusya ile yaşanan çatışmada çaresiz bir durumda olduğunu ifade etti. Hollanda ve Danimarka'nın, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları tedarik etmeyi kabul ettiği biliniyor. Beyaz Saray ise pilotların eğitimlerinin tamamlanmasının ardından Ukrayna'nın üçüncü ülkelerden savaş uçağı alacağını doğrulamıştı.

Rusya'nın Lahey Büyükelçisi Aleksander Şulgin, Hollandalıların F-16 savaş uçaklarının Kiev'e tedarikinin, Ukrayna'daki çatışmanın uzamasına ve hatta Ukrayna için daha büyük acılara yol açacağı gerçeğini "görmezden geldiğini" ifade etmişti.