Sinop uçağı yolcuları NOTAM'a takıldı Sinop uçağı yolcuları NOTAM'a takıldı

Air India'ya ait bir uçuşta yolcunun uçakta ikram edilen yemeğinde metal bir bıçak bulmasının ardından gıda güvenliği uygulamaları konusunda inceleme başlatıldı. Gazeteci Mathures Paul, 9 Haziran 2024 tarihinde Kempegowda Uluslararası Havalimanı'ndan (BLR) San Francisco Uluslararası Havalimanı'na (SFO) yapılan AI 175 sefer sayılı uçuşta seyahat ederken bu korkunç olayı yaşadı.

Uçuş sırasında, Paul yemeğinde keskin bir metal bıçak buldu. Paul, nesnenin fotoğrafını çekerek X (eski adıyla Twitter) platformunda paylaştı. "Air India yemekleri bıçak gibi kesebilir," diye yazan Paul, tatlı patates ve incir çaat yemeğini çiğnerken bu nesneyi hissettiğini belirtti.

Paul, gönderisinde yaralanmadığını veya zarar görmediğini ifade etti, ancak bu yemeğin bir çocuğa servis edilmesi durumunda neler olabileceğine dair endişelerini dile getirdi. Paul'ün Air India'yı etiketlediği bu gönderi, şimdiye kadar 81'den fazla paylaşıldı. Air India, Paul'ün gönderisine yanıt vererek olayın yolculara sunmayı hedefledikleri hizmet seviyesini yansıtmadığını belirtti.

Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda, havayolu şirketi nesnenin, catering ortağının kullandığı bir "sebze işleme makinesi"nin parçası olduğunu doğruladı. Air India Müşteri Deneyimi Sorumlusu Rajesh Dogra, "Air India, uçuşlarımızdan birinde bir misafirin yemeğinde yabancı bir nesne bulunduğunu doğrular. Yapılan inceleme sonucunda, nesnenin catering ortağımızın tesislerinde kullanılan sebze işleme makinesinden geldiği belirlenmiştir," dedi.

Dogra, havayolu şirketinin catering ortağı ile birlikte bu tür olayların tekrar yaşanmaması için önlemleri güçlendirdiğini ve "özellikle sert bir sebze doğrandıktan sonra işlemcinin daha sık kontrol edilmesi" gibi önlemler aldıklarını belirtti.

Air India, Paul ile iletişime geçerek yaşadığı deneyim için özür dilediğini de ekledi.

Kaynak: AERONEWS24