Birkaç on yıl önce uçmak hala bir lükstü. Sadece az sayıda kişi uçakla tatile çıkmayı göze alabiliyordu. Bunun karşılığında rahat koltuklar, iyi yemekler ve uçakta yer vardı.

Günümüzde, özellikle ekonomi sınıfında seyahat ediyorsanız ve biraz daha uzun boyluysanız, bu oldukça nadirdir. Bacaklarınız her zaman önünüzdeki koltuğa çarpıyor. Koridorda bir koltuk bulursanız ve en azından bir bacağınızı uzatabilirseniz şanslısınız. Ve bu durum gelecekte düzelecek gibi görünmüyor…

En azından uçak üreticisi Boeing tarafından Temmuz ayında sunulan “Küresel Pazar Tahmini” bunu gösteriyor. Analiz, hava trafiğinin ve şirketin kendi filosunun gelişimine bakıyor ve 2024 ila 2043 yıllarını kapsıyor.

Uçaklardaki koltuk sayısı artmaya devam ediyor

“Küresel Pazar Tahmini” önümüzdeki 20 yıl içinde kaç adet ve hangi uçaklara ihtiyaç duyulacağını tahmin ediyor. Çarpıcı bir özellik, uçak başına düşen ortalama koltuk sayısını (bu durumda ticari yolcu jetleri) gösteren bir grafiktir.

2003 yılında uçak başına 138 koltuk düşerken, bu sayı 2023 yılında 169 koltuğa yükseldi. 2043’e ilişkin tahmin ise şunları gösteriyor: O zamana kadar uçaktaki koltuk sayısı 190 olabilir. Kısacası, uçaklar gelecekte muhtemelen daha da sıkışık olacak.

Daha büyük uçaklar gelecek…

Erzurum'a acil iniş yapan uçaktaki bomba ihbarı asılsız çıktı Erzurum'a acil iniş yapan uçaktaki bomba ihbarı asılsız çıktı

Boeing yöneticisi Darren Hulst, sektör portalı “aeroTelegraph”a koltuk sayısındaki artışın iki faktöre bağlı olduğunu açıkladı: Daha büyük dar gövdeli modellere geçiş ve uçak içindeki yoğunlaşma.

Yoğunlaştırma olarak bilinen bu durumda, uçağın kabininde değişiklikler yapılır, böylece örneğin koltuklar için daha fazla alan yaratılır. Ancak aynı zamanda, uçaktaki yolcular için biraz daha sıkışık hale gelir. Uçak üreticileri ve havayolları için bu her şeyden önce daha fazla gelir anlamına gelir. (Panoroma)