Sivil Havacılık

UÇAK SEFERLERİNE SİS ETKİSİ

Ankara’dan havalanan bir Anadolujet uçağı, yoğun sisin etkisiyle Çanakkale Havalimanı'na iniş yapamadı.

Abone Ol

Ankara’dan havalanan bir Anadolujet uçağı, yoğun sisin etkisiyle Çanakkale Havalimanı'na iniş yapamadı. Gece saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan kalkan uçak, giderek artan sis nedeniyle görüş mesafesinin kritik seviyeye düşmesi üzerine Çanakkale'ye planlanan inişi gerçekleştiremedi. Uçak, güvenlik tedbirleri kapsamında, Çanakkale'ye en yakın noktadaki havalimanlarından biri olan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'na yönlendirildi ve burada acil iniş gerçekleştirdi.

Bu olayın ardından, sabah saatlerinde planlanan Çanakkale'den Ankara'ya yapılacak uçak seferi de sis nedeniyle gerçekleştirilemedi. Şehirde etkili olan yoğun sis, planlanan 05:30 seferinin zamanında gerçekleştirilmesine engel oldu. Ancak, uçağın sisin etkisini kaybetmesiyle birlikte, 08:00 civarında Çanakkale Havalimanı'ndan kalkış yaparak seferine devam etti.

Havayolu şirketi, yolcuları sürekli olarak bilgilendirmekte olup, hava durumundaki olası değişikliklere karşı gerekli tedbirleri almayı sürdürmektedir. Yolcular, uçuşlarıyla ilgili güncel durumları takip etmeleri konusunda bilgilendirilmekte ve seyahat planlarını buna göre ayarlamaları önerilmektedir.