Chicago'nun Midway Uluslararası Havalimanı, yoğun sis nedeniyle Southwest Havayolları'nın operasyonlarını olumsuz etkileyerek bir dizi uçuş iptalini beraberinde getirdi. Pazar günü ve bugün gerçekleşen iptaller, sisin neden olduğu düşük görüşlü koşulların güvenli operasyonları engellemesi sebebiyle alındı.

A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

Federal Havacılık İdaresi (FAA), Pazar günü Midway Havalimanı'na iniş izni vermemiş ve bu karar, Southwest Havayolları'nın 58 Pazar günü ve bugün 65'ten fazla uçuşunu iptal etmesine neden olmuştur. Yoğun sis, özellikle kalkış ve inişlerde güvenlik endişelerine neden olurken, bu durum tatil döneminde seyahat eden yolcular için ciddi aksamalara yol açmıştır.

Southwest Havayolları, iptal edilen uçuşlardan etkilenen yolculara destek olmak için aktif adımlar atmaktadır. Yeniden rezervasyon teklifleri yapılmakta ve olumsuz hava koşullarının neden olduğu rahatsızlıktan dolayı özür dilenmektedir. Şirket, müşteri memnuniyetini koruma ve mağduriyeti en aza indirme amacıyla çeşitli önlemler almaktadır.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi, sis nedeniyle seyahat uyarıları yayınlayarak yolculara dikkatli olmalarını ve mümkünse seyahatlerini ertelemelerini önermiştir. Ancak, bugün ilerleyen saatlerde hava koşullarının düzelmesi ve sisin dağılması beklenmektedir; bu da seyahat koşullarının normalleşmesine ve uçuşların yeniden başlamasına olanak tanıyabilir.

Yolcuların güzergahlarını ve uçuş durumlarını kontrol etmeleri, havayolu şirketleri ve havaalanlarından güncel bilgileri almaları önemli olacaktır, çünkü hava koşulları hala değişkenlik gösterebilir.