THY'nin uçtuğu Melbourne Havalimanı'na yeni pist yapılacak THY'nin uçtuğu Melbourne Havalimanı'na yeni pist yapılacak

Van’da uçak bilet fiyatları ve sefer sayıları turizm sezonunda vatandaşları mağdur ederken Van Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve BOSAŞ şirketler Grubu (BOSPOR) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt arasında süren uçak sefer sayıları ile ilgili gerilim sürüyor.

Van’da bir youtube kanalına konuk olan Necdet Takva 2024 yılı ilk 6 ayında Vana 9.179 uçak seferi düzenlendiğini belirtirken Vanlı İş insanı Şemsettin Bozkurt verilerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek 6 ayda Van’a bin 800 uçak seferi yapıldığını söyledi.

“BAŞKANI DEĞİL ODAYI SORGULUYORUM”

Bozkurt, “Sevgili Vanlı hemşehrilerim; ben bir Van TSO üyesi olarak bunları yazıyorum. Van TSO başkanımızın veya hiç kimsenin şahsı ile ilgili herhangi bir problemim yoktur. Ben başkanımızın şahsını değil temsilcimiz olduğu için Van Ticaret ve Sanayi Odası başkanını sorguluyorum. Ya da eleştiriyorum. Babamın oğlu da olsa aynı şeyleri yapardım. Ben şehrimi seviyorum. Kentime karşı sorumluluklarım var. Bir sorumlulukla hareket ediyorum. Bir insan gerçekten kentini seviyorsa kenti ile güçlü bağları olur. Kentinizin pratik hayatı ile güçlü bir bağınız yoksa siz kentinizi sevmiyorsunuz demektir. Sadece seviyormuş gibi görünmeye çalışırsanız o zaman da işte böyle hatalar yaparsınız. Güce ve iktidara göre şekil almaya çalışırsanız hiçbir hesabınız doğru yere çıkmaz. Van TSO başkanımız diyor ki; “2024 yılı ilk 6 ayında Vana 9.179 uçak seferi düzenlendi”  “Van’a günlük 51 uçak inip kalkıyor.” demektir. “6 ayda 830.476 yolcu taşıdı” diyor. “Uçaklar Van’a ortalama 90 kişi ile gelip gidiyor.” diyor. “Van’a uçaklar nerdeyse boş gelip gidiyor.” diyor. “THY zarar ediyor” demek istiyor. Sıkı durun, şimdi sizelerle THY’nin Van 2024 ilk 6 aylık acı ama gerçek olan uçuş tablosunu paylaşayım. Van’da kime sorarsanız sorun, herhangi bir seyahat acentesine sorun, sizlere aşağı yukarı şu bilgileri verecektir. Van’a günde ortalama 10 uçak seferi düzenleniyor. 6 ayda Van’a 1.800 uçak seferi düzenleniyor. Her uçak, ortalama 130 kişi taşıyor. 1.800 sefer X 130 kişi = 234.000 kişi taşınıyor, Peki nerde 6 ayda 9.179 sefer, Nerede günde 51 sefer, Nerede 830 bin 467 yolcu, Bu Van’a yapılan çok büyük bir zulümdür, Bu bir vicdansızlıktır! Bunu rakamları kabul etmek mümkün değildir. Van’ın ihtiyacı olan günde en az 30 seferdir.  Buda Van için günlük milyonda 3 bin beşyüz demektir . Gayet mütevazı bir rakamdır. Sevgili başkan, elbette sizden istifa etmenizi beklemek çok büyük bir saflık olur. Ama en azından şunu yapın, Ben sizin yerinizde olsam yapardım. Çıkın topluma karşı dürüst bir öz eleştiri yapın. Neden ve nasıl bu hatayı yaptığınızı anlatın. En azından toplumdan bir özür dileyin, Ne olacak, Buda böyle olsun, bitsin bari” dedi.