Türkiye ile ABD arasındaki F-16 satış ve modernizasyon süreci resmi olarak başlamadan önce, Kongre onayının ardından gözler, üretim ve modernizasyon süreçlerinin Lockheed Martin tesislerine çevrilecek. Ancak Lockheed Martin'in fabrikasındaki kapasite sınırlı olup, ayda sadece 4 uçak üretilebilmektedir. Bu durum, 100'den fazla uçağın sıra beklediği bir ortamda teslimat süreçlerini uzatabilir.

İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor

İlk etapta, envanterdeki uçaklara 79 modernizasyon kiti uygulanması planlanmaktadır. Bu konuda deneyim ve altyapıya sahip olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), bu modernizasyon sürecinde görev alabilir. TUSAŞ, daha önce farklı konfigürasyonlarda 270 F-16 savaş uçağının montajını gerçekleştirmiş ve birçok uçağın modernizasyonunu yapmıştır.

TUSAŞ'ın envanterdeki Türk F-16'larına entegre edilecek modernizasyon kitleri için görev alması, teslimat takvimini hızlandırabilir. Ayrıca Türkiye'nin F-16 üretimine katılımı da bir seçenek olarak değerlendirilmektedir. Lockheed Martin yetkililerinin, TUSAŞ'ın F-16 modernizasyon ve üretim hatlarını incelediği belirtilmektedir.