Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB araç plakası uygulamasını kaldırma kararı aldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan imzasıyla 81 ilin valiliklerine ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine gönderilen yazıda, eski plakaların yenilenmesine bakılmaksızın mevcut plakaların geçerli kabul edileceği bildirildi. Böylece plaka yenileme ücretleri artık ödenmeyecek.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadin Alpaslan’ın yaptığı duyuru şöyle:

"Seyahat acentalarının paket tur, tur ve transfer hizmetlerine yönelik Valiliklerce (İl Kültür ve Müdürlükleri) gerçekleştirilen denetimlerde, paket tur ve turlarda seyahat acentası yetkilisinde, transfer araçlarında ise transfer elemanında bulundurulması ve denetimi yapanlara gösterilmesi zorunlu belgeler Seyahat Acentaları Yönetmeliğinin 40 ve 41 inci maddelerinde sıralanmıştır.

Seyahat acentalarının talebi üzerine Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından verilen ve denetimler esnasında aracın ön kısmında dışarıdan görülebilecek şekilde bulundurulan "TÜRSAB Araç Plakası" hususu da aynı yönetmeliğin her iki maddesinde belirtilmiştir.

1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu ve bu Kamuna dayanılarak yürürlüğe konulan Seyahat Acentaları Yönetmeliği ile Seyahat Acentaları Birliği Yönetmeliğinde; "TÜRSAB Araç Plakası"nın her yıl veya belirli aralıklarla Birlik tarafından yenilenmesini ve seyahat acentaları tarafından da yenilenen plakaların kullanılmasını zorunlu kılan bir düzenleme bulunmamaktadır.

Turizmin Küresel Nabzı 28. EMITT Turizm Fuarı’nda Atacak Turizmin Küresel Nabzı 28. EMITT Turizm Fuarı’nda Atacak

Bu kapsamda, Valiliklerce (İI Kültür ve Turizm Müdürlükleri) gerçekleştirilecek denetimlerde Seyahat Acentaları Yönetmeliğinin 40 ve 41’inci maddelerinde belirtilen belgelerin kontrolü esnasında yenilenip yenilenmediğine bakılmaksızın Birlik tarafından verilmiş "TÜRSAB Araç Plakası"nın bulunması halinde, mevcut plakanın kabul edilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”