HAVELSAN'ın geliştirdiği Bulutaltı İnsansız Hava Aracı (BAHA), yeni bir döneme imza atarak teslimat sonrasında görünümünde önemli değişikliklere kavuştu. İhracat ile 2022 yılına damgasını vuran BAHA, 2023'ün sonlarına gelindiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine dahil oldu.

Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı

Dijital Birlik konseptinin gökyüzündeki gözleri ve kulağı olan BAHA, özellikle kısa mesafeli keşif operasyonlarında taktik ve orta sınıf İHA'lara göre çok daha düşük irtifada uçarak görevlerini başarıyla yerine getirebiliyor. BAHA, sadece iki kişi tarafından dakikalar içinde kurularak uçuşa hazır hale getirilebiliyor. Ayrıca, hava aracı dikey kalkış özelliğine sahip olup, elektrik motoru sayesinde pist gereksinimi olmadan dikey olarak havalanabiliyor.

Havadayken yüksek hıza ulaşabilen BAHA, beninli motoru ile 15 bin feet (yaklaşık 5 bin metre) yüksekliğe kadar çıkabiliyor. Toplamda 5 kilogram faydalı yük kapasitesine sahip olan BAHA, göz alıcı özellikleriyle modern hava savunma teknolojilerine önemli bir katkı sunuyor.