Türkiye ve Azerbaycan arasındaki havacılık alanındaki işbirliğini güçlendirmek ve sektöre dair zorlukları ele almak üzere Sivil Hava Seyrüsefer Hizmetleri Organizasyonu (CANSO) Avrasya Zirvesi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz Paşaoğlu ve beraberlerindeki heyetin katılım sağladığı zirvede, Türkiye ve Azerbaycan arasında havacılık alanında iş birliğinin artırılması için görüşmeler gerçekleştirildi.

CANSO Genel Müdürü Simon Hocquard, zirvenin misyonunu, "Hava seyrüsefer hizmetlerini iyileştirecek, emniyeti, güvenliği, verimliliği, kapasiteyi artıracak ve sonuçta büyümeye katkıda bulunacak işbirlikçi çözümler ve stratejiler belirlemeye odaklanmak" olarak açıkladı. Havacılık sektörünün bu diyaloğundan etkilendiğini belirten Hocquard, bölgeler arası iş birliğini artırmak adına ilerleme kaydedildiğine inandığını ifade etti.

Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı

Azeraeronavigation Hava Trafik Dairesi Müdürü Farhan Guliyez de bölgesel sivil havacılığın gelişimine destek olmak açısından bu tür etkinliklerin önemini vurguladı. Guliyez, organizasyonun Bakü'de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, etkinliğin Orta Asya bölgesinde havacılık performansını artırmak ve iş birliğini ilerletmek adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen zirve kapsamında, Türkiye ve Azerbaycan havacılık sektörleri arasında iş birliği alanlarının genişletilmesi ve daha etkili bir koordinasyon sağlanması hedefleniyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, zirve sonrasında Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı'ya bir ziyaret gerçekleştirildiği belirtildi. Bu tür etkinlikler, havacılık sektöründeki gelişmelerin paylaşılması, ortak stratejik hedeflerin belirlenmesi ve bölgesel iş birliğinin güçlendirilmesi amacı taşıyor.