2023 tatil sezonuna dair verilere göre, Türk vatandaşları vizesiz seyahat imkanı sunan ülkeleri tercih etti. Yapılan araştırmalara göre, yılın en uygun uçuş fiyatı 145 TL ile İzmir-Adana rotasında gerçekleşirken, en yüksek maliyetli uçuş ise Şangay'a, 110 bin TL ile yapıldı. Ankara uçak biletleri en fazla talep görenler arasında yer alırken, en yüksek otel rezervasyonu ise Bodrum'da, tam 768 bin TL'ye yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, Türkiye, 2023 yılının Ocak-Ekim döneminde 50,2 milyon turisti ağırlayarak turizmde güçlü bir performans sergiledi. Ancak, deprem ve savaş gibi etkenlerle 2023 turizm hedefinin revize edilebileceği belirtiliyor. Ayrıca, Yunanistan'ın 10 adasına vizesiz seyahat imkanı sağlama açıklaması, 2024 turizminin hareketli geçeceğine işaret ediyor.

Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

2023 seyahat verileri, enuygun.com tarafından açıklandı. Buna göre, yıl boyunca en çok İstanbul'a yapılan uçak bileti satışları dikkat çekti. Vize gerektirmeyen rotalarda ise en çok tercih edilenler sırasıyla Lefkoşa (KKTC), Bakü (Azerbaycan) ve Belgrad (Sırbistan) oldu.

Satılan uçak biletlerinin yüzde 29'u İstanbul'a yapılırken, Ankara ve İzmir bu sıralamada takip edildi. En uygun uçak bileti 145 TL'ye tek kişilik İzmir-Adana rotasında bulunurken, en yüksek fiyatlı uçak bileti ise 110 bin TL ile İstanbul-Şangay (Çin) rotası için alındı.

Ankara biletleri en fazla talep görenler arasında yer alırken, onu İstanbul, İzmir ve Antalya izledi. Otel rezervasyonlarında ise 4 kişilik ve 15 günlük bir Bodrum tatili için yapılan 768 bin TL'lik rezervasyon dikkat çekerken, en uygun fiyatlı rezervasyon ise tek kişilik ve tek gecelik bir İstanbul seyahati için 100 TL'ye yapıldı. Yılın en uzun otel rezervasyonu 30 günlük bir Dubai seyahati için alınırken, en kalabalık rezervasyon ise 9 kişilik bir grupla gerçekleşti.