Antalya Turizmde ve Yolcu Trafiğinde Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı Antalya Turizmde ve Yolcu Trafiğinde Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı

Milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY) Güney Amerika ülkesi Şili'nin başkenti ve en büyük şehri Santiago seferlerine başlıyor.

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu Türk Hava Yolları,  Şili'nin başkenti Santiago'ya 18 Aralık 2024 tarihinden itibaren haftalık 4 frekans ile uçuşlara başlıyor. 

Türk Hava Yolları’nın Santiago uçuşları, İstanbul Havalimanı’ndan (IST) direkt olarak Santiago Arturo Merino Benítez Havalimanı’na gerçekleştirilecek. İstanbul’dan Santiago’ya direkt uçuş yaklaşık 17 saat sürecek. 

Santiago şehri yazın şık restoranları ve hareketli gece hayatıyla dikkat çekerken, kışın karla kaplı And Dağları'nda benzersiz bir kayak deneyimi vadediyor. Kültür odaklı bir Santiago seyahati planlıyorsanız bahar aylarını tercih edebilirsiniz. En uygun Santiago uçak bileti fiyatları için biletinizi mümkün olduğunca erken almanızı ve dönemsel olarak düzenlenen uçak bileti kampanyalarını takip etmenizi öneririz.

Santiago

Santiago

Santiago, 1541'de kuruluşundan bu yana Şili'nin siyasi ve kültürel merkezi olarak öne çıkıyor. İspanyol konkistador Pedro de Valdivia tarafından kurulan şehir, o tarihten bu yana her dönemde hareketli demografisiyle Şili’nin en önemli siyasi ve kültürel merkezi olma özelliğini koruyor. Koloni döneminde inşa edilen kiliseler ve hükümet binaları, kentin tarihi mirasını gözler önüne seriyor.

La Chascona, şair Pablo Neruda'nın evi ve müzesi olarak ziyaretçilerine ilham dolu bir deneyim vadediyor. Ayrıca, Bellavista mahallesindeki canlı sanat galerileri ve tiyatrolar Santiago'nun yaratıcı ruhunu kusursuz biçimde yansıtıyor. Şehir merkezinde bulunan Plaza de Armas, katedral ve tarihi binalarıyla kadim bir cazibe merkezi olarak öne çıkıyor.

Şehrin sembol yapılarından biri olan San Cristóbal Tepesi, eşsiz manzarasıyla Santiago'nun güzelliğini gözler önüne seriyor. Teleferik ile tepeye çıkarak kentin kuşbakışı manzarasını seyredebilir veya Metropolitan Park'ta keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Eğer şehirde daha fazla vakit geçirme şansınız varsa, şaraplarıyla ünlü bölgedeki üretim tesislerini ve yerel pazarları keşfedebilirsiniz. Güney tarafındaki Maipo Vadisi ve batısında Pasifik Okyanusu’na uzanan Casablanca Vadisi, macera ruhlu ziyaretçilere sıra dışı deneyimler vadediyor.

Santiago Arturo Merino Benítez Havalimanı (SCL) hakkında

Resmi adı Santiago Arturo Merino Benítez Havalimanı olan, çoğunlukla yer aldığı bölge nedeniyle Pudahuel Havalimanı olarak anılan Santiago Havalimanı, şehir merkezine 15 kilometre mesafede bulunuyor. 1967 yılında inşasına başlanan havalimanı, Şili Hava Kuvvetleri’nin ilk kumandanının adını taşıyor. Yılda 20 milyon yolcu ağırlama kapasitesine sahip olan havalimanı, kıtalar arası uçuş yapan çok sayıda hava yolu şirketine hizmet sağlıyor.