Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof.Dr. Ahmet Bolat, beraberindeki heyetle, Sinop'ta kısa bir süre bulunduktan sonra Kastamonu'ya gitti.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof.Dr. Ahmet Bolat, Doç.Dr. Murat Şeker, Ahmet Olmuştur, Akif Konar, Mehmet Kadaifçiler ve Dr.Kerem Kızıltunç'un bulunduğu heyete Sinop Türk Hava Yolları ekibinden Yasemin Akkuş, Nazmi Yeğin ve Samsun Müdürü Göktuğ Dervişoğlu eşlik etti.

Türk Hava Yolları heyeti Sinop Havalimanı'ndan sonra Türkiye'nin en kuzey ucu olan İnceburun'a gitti. Burada Yöresel lezzetlerden Sinop Nokulu ikram edildi. 

İnceburun'daki fotoğraf çekiminin ardından Türk Hava Yolları heyeti Kastamonu'ya gitti.

Prof.Dr.Ahmet Bolat, sosyal medya hesabı üzerinden Sinop ziyareti hakkında şu ifadeleri kullandı;

Selahattin Bilgen  "Türkiye’yi küresel bir uçuş merkezi yapma hedefimizi sürdürüyoruz" Selahattin Bilgen "Türkiye’yi küresel bir uçuş merkezi yapma hedefimizi sürdürüyoruz"

Öncelikle Sinop için değerli tavsiyelerde bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kastamonu’da yoğun program nedeniyle sadece ülkemizin en kuzey noktası olan İnceburun’u ziyaret edebildik. Yolları biraz dar, o nedenle yavaş gitmek zorundasınız. Fakat havası ve manzarası müthiş. Biz birkaç fotoğraf çektirdik ama eminim internette daha güzel resimleri vardır, bu 150 milyon yıllık olduğu söylenen volkanik kayalıkların oluşturduğu koyların. Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu yöresel lokul kurabiyesi ve çay ikramıyla yetinmek zorunda kaldık çünkü havalimanından buraya gelip tekrardan Kastamonu yol ayrımına çıkmamız 1.5 saati buldu.

Samsun Müdürümüz Göktuğ Dervişoğlu hem merhaba demek hem de bir bıçak hediye etmek istemiş. Tarihi 19’uncu yüzyılın sonlarına dayanan Özekes Bıçakları kalitesinin yanı sıra estetiği ve işlevselliği ile de öne çıkıyormuş ve ünü ülkemiz sınırlarını çoktan aşmış. Ailenin 4’inci ve 5’inci nesil üyeleri tarafından üretilmeye devam eden bu el yapımı bıçaklar Sinop’un, dolayısıyla da ülkemizin geleneksel el sanatlarından biri olarak kabul ediliyormuş. Hatta işlevsel olarak Sürmene bıçaklarını bile geride bırakır diye iddia ettiler. Gezilecek yer, yenecek yemek hususlarında yapılan birçok öneri yanında bu bıçaktan kimsenin bahsetmemiş olması ilginç geldi.

Otobüsle 2 saat 20 dakika süren yol, yeşilliğin envai çeşidini seyrederek, arada hafif kestirerek çabucak geçti. Dedeman otele saat 3 gibi yerleşip hemen çalıştaya başladık. Akşam yemekten sonra da Kanuni Sultan Süleyman'ın Hazine Reisi Yakup Ağa tarafından 1547 yılında inşa ettirilen Yakupağa Külliyesi’ni ziyaret ederek ünlü kesme taşları, ahşap ve sedef işçiliğinin mükemmel örneklerini gördük. Caminin kapısında “Bu Cami’nin kapısı her zaman sevinçle açılsın.” yazısı bulunuyor. Okuyunca sadece “Amin” dedik.

Çalıştayımıza dair daha detaylı bilgileri ve sonrasında yapacağımız şehir turunu ise önümüzdeki günlerde sizinle paylaşacağım.

Thy Heyeti̇ Si̇nop'ta 1Thy Heyeti̇ Si̇nop'ta 2Thy Heyeti̇ Si̇nop'ta 3Thy Heyeti̇ Si̇nop'ta 4