Orman yangınına havadan müdahale Orman yangınına havadan müdahale

Avustralya Federal Ulaştırma Bakanı Catherine King, Türk Hava Yolları'nın (THY) Avustralya'ya yapmayı planladığı uçuşları onayladı. Buna göre, THY'nin Avustralya'daki operasyonları kapsamında Melbourne, Sydney, 2026'da açılacak Batı Sydney Havalimanı, Brisbane ve Perth'e düzenleyeceği uçuşlar için kapasitesini beş katına çıkarma izni alındı.

Bakan King'in onayı, THY'nin haftalık uçuş kapasitesini önce 21'e, ardından 35'e çıkarmasına olanak tanıyor. Bu gelişme, Avustralya'dan Türkiye'ye uçuşlarını genişletmek isteyen THY için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

THY'nin haftalık 7 uçuş iznini kullanmama kararı sonrasında alınan izinle birlikte, havayolu şirketi Avustralya rotası için Singapur gibi üçüncü bir ülkede mola verebilecek ve bu molada yolculara bilet satma yetkisine sahip olacak.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Avustralya uçuşlarının 15-25 Mart 2024 tarihleri arasında başlayacağını belirtirken, havayolu şirketi Avustralyalı film yıldızı Margot Robbie ile iş birliği yaparak bu önemli anı özel bir etkinlikle taçlandırmayı planlıyor.

Avustralya Hükümeti'nin bu izin kararı, Türk Hava Yolları'nın uluslararası pazardaki etkisini artırma hedefine yönelik bir adım olarak görülüyor.