Millî Savunma Bakanlığı'nın Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, haftalık basın bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Türkiye'nin yerli ve millî savunma sanayi ürünleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin etkinliğinin arttığı vurgulandı. Ayrıca, deniz araçları teslimatlarına dair önemli bilgiler paylaşıldı.

Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu

Tuğamiral Zeki Aktürk'ün açıklamalarına göre, İSTİF Sınıfı Fırkateyn Projesi'nin ilk gemisi olan TCG İSTANBUL fırkateyni, Denizde İkmal ve Muharebe Destek Gemisi TCG DERYA, Lojistik Destek Gemisi TCG ÜTĞM. ARİF EKMEKÇİ ve MARLİN İnsansız Deniz Aracı'nın hizmete giriş töreni 19 Ocak'ta Yalova'da gerçekleştirilecek.

Ayrıca, Türk savunma sanayi firması Altınay Savunma Teknolojileri'nin geliştirdiği yerli ve millî Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi "KUŞKAPANI"nin, Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi TCG DERYA ve Türkiye'nin ilk millî fırkateyni TCG İSTANBUL ile birlikte Türk Deniz Kuvvetleri envanterine dahil edileceği ifade edildi. Bu sistemin, Sikorsky Sea Hawk SH-70 TN model helikopterlerin kötü deniz koşullarında, gündüz ve gece şartlarında güvenli şekilde inişini, emniyete alınmasını, hangara transfer edilmesini ve güverteden kalkışını sağladığı belirtildi.

Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi (HYTS), operatöre ihtiyaç duymaksızın, kötü deniz koşullarında, gündüz ve gece şartlarında helikopterlerin güvenli şekilde inişini ve kalkışını gerçekleştiren bir sistemdir. Bu sistemin Türk Donanması'na kazandırılması, Türkiye'nin savunma sanayiindeki yerlilik ve millilik hedeflerine de önemli bir katkı sağlamaktadır.