Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevi sırasında Türkiye ile en az 7 kez iletişime geçecek. İlk iletişimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirecek olan Gezeravcı'nın programında ailesi ve Sanayi Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'la da bir görüşme bulunuyor.

Astronot Alper Gezeravcı, görev süresi boyunca Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi ve Ankara'daki Tübitak Uzay Merkezi ile iletişim kuracak. Türk astronotun uzaydaki görevi sırasında Türkiye'deki bilim ve uzay kuruluşlarıyla iş birliğini sürdürmesi, iletişim kanallarını aktif olarak kullanması bekleniyor.

Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri

Ayrıca, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) tarafından yapılan açıklamada, Alper Gezeravcı'nın resmi sosyal medya hesaplarına dikkat çekildi. Sahte hesaplar konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, Gezeravcı'nın Instagram hesabının "@astroalper" (https://instagram.com/astroalper) ve Twitter hesabının ise "@TURKastro" (https://twitter.com/TURKastro) olduğu belirtildi. Kamuoyuna duyurulan bu bilgiler doğrultusunda, astronotun resmi sosyal medya hesapları dışındaki hesaplar konusunda dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.