Turizm

TURİZM HARCAMALARINDA KREDİ KARTI KULLANIMI ARTTI

Türkiye'nin turizm sektörü, 2023 yılında kredi kartlarıyla yapılan harcamalarda etkileyici bir artışla öne çıkıyor.

Abone Ol

Türkiye'nin turizm sektörü, 2023 yılında kredi kartlarıyla yapılan harcamalarda etkileyici bir artışla öne çıkıyor. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yayınlanan verilere göre, Ocak-Ekim döneminde yerli ve yabancı kartlarla gerçekleştirilen online turizm hizmetleri alımları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 83,8'lik bir artışla 241 milyar TL'ye ulaştı. Bu rakam, 10 aylık ortalamalarla dolar bazında 10,6 milyar doların üzerine çıktı.

Turizm Databank verilerine göre, online kart işlemleri arasında uçak bileti alımları yüzde 13,1, konaklama harcamaları yüzde 46,3, otobüsle seyahat bileti harcamaları yüzde 51,3 ve araç kiralama harcamaları yüzde 58 artış gösterdi.

Toplam turizm harcamalarında yaşanan yüzde 92,5'lik artışla 370 milyar TL (16.3 milyar dolar) seviyesine ulaşan bu tablo, Türkiye'nin turizm sektöründe gözle görülür bir canlılık yaşadığını gösteriyor. Ayrıca, ülkenin sunduğu çeşitli turistik olanaklar ve hizmetlerle birlikte kredi kartlarıyla yapılan harcamalardaki artış, ekonomiye olan olumlu katkısını sürdürüyor. Türkiye'nin turizm sektöründeki bu çıkış, ülkenin global turizm arenasındaki rekabetçiliğini ve cazibesini daha da artırıyor.