TUI İngiltere & İrlanda'nın Aralık ayında gerçekleştirdiği 1000 kişilik araştırmaya göre, her iki ülkenin halkının yüzde 37'si yaz tatili rezervasyonlarını yılın bu dönemlerinde yapmayı tercih ediyor. Bu süreçte, insanların ideallerine uygun tatili bulmaları ise ortalama 53 saat sürüyor.

24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

Araştırmaya göre, rezervasyon yapanların yüzde 65'i bu süreçte "heyecanlı" olduklarını belirtirken, yüzde 35'i memnun, yüzde 34'ü ise neşeli hissettiklerini ifade ediyor. TUI, 2022'nin ve pandemi öncesinin aynı dönemine kıyasla satışların daha güçlü olmasını bekliyor.

İngiliz ve İrlandalıların yüzde 29'u Avrupa'da deniz tatili yapmayı planlarken, bunların yüzde 30'u bir haftalık, yüzde 12'si 10 günlük ve yüzde 15'i ise iki haftalık tatile çıkacaklarını beyan ediyor.

Seyahat sigorta şirketi AllClear'ın verilerine göre ise bu yıl İngilizlerin yüzde 77'si yurt dışında tatil yapmayı planlıyor. Bu tatil yapmayı planlayanların yüzde 23'ü ise Paskalya'dan önce tatil düşünüyor.

Araştırmaya göre, kış tatilleri özellikle 55 yaş üstü kesimde popüler. Bu yaş grubundaki insanların yüzde 19'u ocak-nisan arasında tatil yapmayı planlıyor. Serin destinasyonlara olan talebin ise 55 yaş üstü insanlar arasında 3 kat arttığı belirtiliyor.

TUI İngiltere & İrlanda Ticari Direktörü Phillip Iveson, "Yıllardır Noel sonrası tatil arayışına ve rezervasyon yaptırmaya yönelik büyük bir talep görüyoruz ve bu Ocak ayının da farklı olmasını beklemiyoruz. Seyahat iştahı hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Biz de bu yeni yılda inanılmaz fırsatlar sunuyoruz" dedi.