Corendon Havayolları, IBS Yazılımı ile Stratejik Ortaklık Kurdu Corendon Havayolları, IBS Yazılımı ile Stratejik Ortaklık Kurdu

Trabzon Havalimanı'nın yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binası, 28 Ağustos 2024 tarihinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekilleri ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yanı sıra birçok yetkili ve davetli katıldı.

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin uluslararası havayolu ağında Avrupa ülkelerini geride bırakarak önemli bir merkez haline geldiğini vurguladı. Ersoy, "Havayolu taşımacılığının turizm açısından ne kadar önemli olduğunu her fırsatta dile getirdik. Türk Hava Yolları ile kapsamlı iş birlikleri yürüttük ve havalimanı altyapısının gelişimine büyük önem verdik," dedi.

Ersoy, Trabzon Havalimanı'nın turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Bu alandaki yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 2002-2024 yılları arasında sadece Trabzon'daki turizm altyapı projelerine 528 milyon lira destek sağladık," diye ekledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise, Trabzon Havalimanı’nın geçmişten günümüze sürekli geliştiğini ifade etti. Uraloğlu, “1957 yılında Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ilk havalimanı olarak hizmete giren Trabzon Havalimanı, sürekli büyüyerek bugünkü modern yapısına kavuşmuştur. Yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binası ile birlikte havalimanımızın geleceğe açılan kanatları daha da büyüyecek,” dedi.

Trabzon Havalimanı2

Bakan Uraloğlu, Trabzon Havalimanı’nın yolcu kapasitesinin her yıl arttığını ve bu doğrultuda yeni bir havalimanı projesi üzerinde çalıştıklarını da belirtti. Uraloğlu, “Trabzon Havalimanı'nın mevcut pist uzunluğu 2 bin 640 metre olup, gelecekte bu kapasite yeterli olmayacak. Bu nedenle mevcut havalimanının kuzeyine yeni bir pist ve terminal inşa etmeyi planlıyoruz," şeklinde konuştu.

Yeni dış hatlar terminali ve CIP binasının modern mimarisi ve donanımlarıyla yolculara daha konforlu hizmet sunacağını vurgulayan Uraloğlu, “Bu yeni yapılar, Trabzon’un turizm ve ticaret alanındaki yükselişini destekleyecek ve şehrimize gelen ziyaretçilere daha iyi bir hizmet sunacaktır,” dedi.

Törenin ardından yapılan dua ile birlikte, yeni terminal ve CIP binasının açılışı gerçekleştirildi.

Trabzon Havalimanı 3