Gürcistan hükümeti, Tiflis yakınlarında yeni bir uluslararası havaalanı inşa etme planlarını açıkladı. Yakın tarihli bir kabine toplantısında, Başbakan İrakli Kobakhidze, yakındaki Vaziani kasabasındaki terk edilmiş bir havaalanının yeniden kullanılabileceğini ve tamamen yeni bir havaalanının inşasının da düşünüldüğünü duyurdu:

"Yeni bir mega projeyi hayata geçirmek için çok önemli bir karar aldığımız bir ekonomik konsey toplantısı yapıldı. Özellikle, Tiflis'te yeni bir uluslararası havaalanı inşa edilecek. Mevcut havalimanını genişletmenin maliyeti yaklaşık 900 milyon dolar, yeni bir havalimanı inşa etmek ise 1.26 milyar dolara mal olacak. Genişleme, yolcu akışını maksimum 15 milyona çıkarmamıza izin verecek, ancak daha fazla gelişme beklentisi olmayacak. Öte yandan, yeni bir havalimanı inşa etmek, daha fazla genişleme potansiyeli ile yolcu sayısını 19 milyona çıkaracaktır."

Kobakhidze'ye göre, yeni havalimanının iç ekonomiyi önemli ölçüde artırması ve tam olarak faaliyete geçtiğinde potansiyel olarak büyümeyi yüzde 0,2 puan artırması bekleniyor. 

"Her şeyi göz önünde bulundurarak yeni bir havalimanı inşaatına devam etmeye karar verdik. Tasarım ve ihale prosedürleri önümüzdeki yıl tamamlanacak ve birkaç yıl içinde ülke tamamen yeni, son teknoloji bir havalimanına sahip olacak. Bu en önemli karardır."

Kobakhidze yaptığı açıklamada, bu projenin ilerletilmesindeki çabalarından dolayı Ekonomi Bakanlığı'na teşekkür etti. Ayrıca yeni havalimanı için tasarım ve ihale süreçlerinin önümüzdeki yıl içinde tamamlanacağını iddia etti.

İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor

AERONEWS24