Sivil Havacılık

THY'NİN UÇAKLARI İRAN'DA KALDI

Alaska Hava Yolları'na ait Boeing 737 MAX 9 tipi uçağın kalkışının sırasında acil çıkış kapısının kopmasının ardından ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) benzer konfigürasyona sahip 171 hava aracını geçici olarak uçuşa yasakladığını duyurdu

Abone Ol

Alaska Hava Yolları'na ait Boeing 737 MAX 9 tipi uçağın acil çıkış kapısının kalkış sırasında kopması sonucunda ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), benzer konfigürasyona sahip 171 uçağın geçici olarak uçuşa yasaklandığını açıkladı. FAA'nın aldığı kararın ardından Türk Hava Yolları (THY) da filosundaki 5 adet Boeing 737 MAX 9'u uçuştan çekti.

Boeing, olayın ardından güvenlik önlemleri alınması gerektiğini belirtirken, THY'nin 2 Boeing 737 MAX 9 tipi uçağının İran'da kaldığı belirtiliyor. 2018'de yaşanan benzer bir durumda Boeing 737 Max 8 uçakları seferden çekilmiş ve bu durum havayolu şirketlerine büyük zararlar yaşatmıştı.

THY'nin şu anda 5 uçağını seferden çekmiş olması, uçuşlarında aksamalara neden olabilir. Bu durumun şirketin finansal performansını nasıl etkileyeceği ve zararın telafisi konusunda atılacak adımlar henüz belirsizliğini koruyor.