Sivil Havacılık

THY'NİN DETROIT UÇUŞLARI BAŞLADI

İstanbul Havalimanı’ndan Detroit Metrolopolitan Havalimanı’na direkt sefer başlatan Türk Hava Yolları, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 13. uçuş noktasına ulaştı.

Abone Ol

Türk Hava Yolları, dünya genelinde en fazla ülkeye uçuş gerçekleştiren havayolu şirketi olarak, Detroit'i uçuş ağına ekleyerek erişim kapsamını daha da genişletiyor.

Boeing 787-9 ile gerçekleştirilecek olan Detroit uçuşları, 15 Kasım 2023 tarihi itibarıyla haftada üç gün, yani Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere, İstanbul Havalimanı ile Detroit Metropolitan Wayne County Havalimanı arasında karşılıklı olarak gerçekleştirilecek. İstanbul – Detroit seferleri, 25 Aralık 2023 tarihinden itibaren haftada dört gün olarak devam edecek. Türk Hava Yolları'nın Detroit'e yönelik genişlemesiyle birlikte, şirketin uçuş ağı toplamda 345 destinasyona ulaşırken, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki destinasyon sayısı da 13'e yükseldi.

Detroit'e yapılan ilk uçuş, geleneksel su takı ile karşılandı. Detroit Metropolitan Wayne County Havalimanı'ndaki etkinlik, Türk Hava Yolları yöneticileri ve yerel yetkililerin katılımıyla gerçekleşti.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, törende yaptığı konuşmada, "İstanbul'u Detroit ile buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Seyahat, iş ve kültürel keşif fırsatları sunuyoruz. Bugün, Türk Hava Yolları'nın Detroit'e olan ilk uçuşunu kutlamak için bir araya geldiğimiz özel bir gün. İki büyük şehrimizi, İstanbul ve Detroit'i birbirine daha da yaklaştırdık. Benzersiz uçuş ağımız ile yolcularımıza dünyayı keşfetme imkânı tanırken, en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Güzel ülkemiz Türkiye'nin ulusal bayrak taşıyıcısı olarak dünyadaki tüm havayollarından daha fazla ülkeye ulaşıyor, sürekli genişleyen ağımıza Detroit gibi yeni destinasyonlar ekleyerek, dünyanın dört bir yanındaki insan ve kültürleri birleştirmek olan temel misyonumuza hizmet etmeyi sürdürüyoruz" dedi.

Michigan eyaletinde bulunan Detroit, ABD’nin en büyük onuncu şehri olarak bilinirken, özellikle otomotiv endüstrisinin merkezi olmasıyla tanınıyor. "Motor City" olarak da adlandırılan Detroit, uzun yıllar boyunca otomotiv endüstrisinin kalbi olmanın yanı sıra zengin bir müzik tarihine ve kültürel mirasa ev sahipliği yapmaktadır.