TAV İşletme Hizmetleri'ne Ödül TAV İşletme Hizmetleri'ne Ödül

İş dünyasının en prestijli dergilerinden biri olarak kabul edilen Forbes, Türk Hava Yolları'nın (THY) yeni Crystal Business Class suitlerini gündeme taşıdı. Dergide THY'nin business class hizmetlerinden övgüyle söz edilirken, uçan şeflerin de yolculara servis yapmaya devam edeceği vurgulandı.

Forbes'ta yer alan haber şu şekilde:

Türk Hava Yolları (THY), geniş uçuş ağı ve “Uçan Şefler” tarafından sunulan üstün yemek hizmetleriyle tanınan, dünyanın en prestijli havayolu şirketlerinden biri olarak biliniyor. Özellikle ABD’den gerçekleştirilen gece uçuşlarında tercih edilen business class koltukları, yolculara konforlu bir seyahat deneyimi sunuyor. Şimdi ise THY, iş dünyasındaki yolcuları daha da memnun edecek yeni bir gelişme duyurdu. Havayolu, business class hizmetlerini yenileme kararı alarak, bu yıl İngiltere'nin Hampshire kentinde düzenlenen Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı 2024’te yeni nesil business class süitini tanıttı.

Yeni Crystal Business Class süiti, THY’nin mevcut business class hizmetine eklenen önemli yeniliklerden biri olarak öne çıkıyor. İlk kez, yolcuların uçuş sırasında ayarlanabilir bir süit kapısı ve gizlilik paneli ile tam bir mahremiyet yaşayabilecekleri bir deneyim sunulacak. Özellikle uzun mesafeli ve gece uçuşlarında bu panelleri kapatabilme imkanı, yolcular için rahat bir yolculuk sağlıyor. Yeni koltuklar, 23 inç genişliğinde bir oturma alanı ve daha geniş ayak koyma yeri sunarken, tüm yolculara direkt koridor erişimi sağlıyor. Önceki tasarımlarda tüm business class koltukları yatak pozisyonuna geçebiliyorken, bazı yolcuların orta koltukta kalması sorun yaratabiliyordu. Bu yeni süitler, daha aydınlık ve sıcak renkler, mermer tarzı masalar ve rose altın kaplamalarla daha huzurlu bir uçuş deneyimi sunmak üzere tasarlandı. Koltukların döşemeleri, Türkiye’den temin edilen yumuşak deri ve kumaşlardan yapılıyor. Bu dönüşüm, önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamlanacak. Yeni koltuklar, THY’nin kıtalararası uçuşlarında kullanılacak Airbus A350 uçaklarına monte edilecek ve Boeing 777 filosunda da bu koltukların yer alması planlanıyor.

Yolcular, THY’nin mevcut business class hizmetlerinde bulunan birçok ayrıcalığı da koruyacak. Ayarlanabilir ortam ve okuma ışıkları, evrensel ve Type C güç prizleri, kablosuz şarj cihazı, gürültü önleyici ses jakı, ayarlanabilir ayna, kapalı depolama alanı, ergonomik koltuk minderi ve 22 inçlik eğlence ekranı gibi özellikler yine yolcuların hizmetinde olacak.

Elbette, THY’nin “Uçan Şefler” tarafından sunulan lezzetli ikramlar da değişmeden devam edecek. Türk ve Akdeniz mutfağından esinlenmiş çok çeşitli başlangıçlar ile başlayan yemek servisi, lezzetli ana yemekler ve zengin bir tatlı arabasıyla tamamlanacak. Ayrıca, geniş içecek menüsü içinde birçok sağlıklı seçenek de yer alacak. Bu yenilikler, THY’nin yolcularına sunduğu konfor ve ayrıcalıkları bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

Kaynak: AERONEWS24