Sivil Havacılık

THY'nin biletleme ve rezervasyon sisteminde arıza!

Türk Hava Yolları'nda Bilişim Sistemleri Arızası: Biletleme ve Rezervasyon Sistemi Çöktü

Abone Ol

Türk Hava Yolları'nın (THY) bilişim sistemlerinde yaşanan arıza nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemleri durdu. THY'nin resmi internet sitesine erişim sağlayan kullanıcılar, "Seyahat tutkunuza kısa bir ara! Keşfetmeye dair heyecanınızı paylaşıyoruz ancak şu anda sitemize erişemiyorsunuz. Başka bir cihaz veya internet ağı üzerinden tekrar deneyebilir, sorunun devam etmesi halinde çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz." açıklamasıyla karşılaştı.

THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, "Değerli yolcularımız, bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu aksaklık için özür dileriz. En kısa sürede sizlere bilgi vereceğiz." ifadelerine yer verildi.

Kullanıcılar, sorun çözülene kadar alternatif cihazlar veya internet ağları üzerinden sisteme erişim sağlamayı deneyebilirler. Sorunun devam etmesi halinde ise THY çağrı merkeziyle iletişime geçmeleri öneriliyor.