Türk Hava Yolları Yönetiminde Değişiklikler: Mehmet Akif Konar ve Ali Türk Yeni Görevlerine Atandı

Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı

Türk Hava Yolları (THY), yönetim yapısında gerçekleşen değişiklikleri Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile duyurdu. Bu değişikliklerin, şirketin operasyonel yapısını güçlendirmeyi amaçladığı belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre, yönetim kurulu tarafından alınan kararlar şu şekildedir:

  1. Genel Müdür (Ticari) Yardımcılığı'nın, Genel Müdür (Operasyon) Yardımcılığı'na dönüştürülmesi kararı alındı.

  2. Genel Müdür (Ticari) Yardımcısı olan Kerem Sarp'ın yerine Mehmet Akif Konar'ın Genel Müdür (Operasyon) Yardımcısı olarak atanması kararı alındı.

  3. Genel Müdür (Ticari) Yardımcılığı pozisyonunun, Genel Müdür (Pazarlama ve Satış) Yardımcılığı'na dönüştürülmesi kararı alındı.

  4. 7 Ekim 2016'dan beri Genel Müdür (Kargo) Yardımcılığı görevini yürüten Turhan Özen'in kariyer tercihleri doğrultusunda görevinden ayrılması nedeniyle, bu pozisyona Ali Türk'ün atanmasına karar verildi.

Ayrıca, yapılan değişiklikler çerçevesinde Türk Hava Yolları'ndan ayrılan Turhan Özen'e teşekkür edilirken, yeni görevlerine atanacak olan Mehmet Akif Konar ve Ali Türk'e başarılar dilendi.

THY Yönetim Kurulu kararı ile Genel Müdür (Pazarlama-Satış) Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Ticaretten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Olmuştur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bundan önce de olduğu gibi, Türk Hava Yolları ana markasının uçuş ağı planlamasından, bilet fiyatları optimizasyonundan, satış, pazarlama ve iletişimden mesul olmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AERONEWS24