ACI Europe Yıllık Genel Kongresi İstanbul'da Yapıldı ACI Europe Yıllık Genel Kongresi İstanbul'da Yapıldı

Türk Hava Yolları'nda çok önemli değişiklikler yapıldı. 

Yapılan değişiklikleri sosyal medya hesabından duyuran Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof.Dr. Ahmet Bolat şu ifadelere yer verdi;

Bu şirketler 2023 yılında 50.671 çalışanıyla toplam 9.7 milyar dolar gelir ürettiler ve bunun 3.8 milyarı THY dışındaki havayollarından ve şirketlerden geldi. THY gibi bu iştiraklerimizin de 2033 için iddialı hedefleri var.

Bu bilgilerden sonra yeni yapılanmayla alakalı son değişiklikleri vereyim: AJet Genel Müdürü Kerem Sarp THY OPET Havacılık Yakıtları A.Ş.’ye, THY Kargo Genel Müdür Yardımcısı Ali Türk WE World Express’e ve THY Finans Başkanımız Okan Baş da TKPAY’e Yönetim Kurulu Başkanı oldular.

Diğer şirketlerimizde yönetim kurulu üyelikleri bazında değişiklikler olduysa da başkanlıklar seviyesinde bir değişiklik olmadı. Mesela THY İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Abdülkerim Çay’ın Turkish Airlines Aviation Academy ve THY Destek Hizmetleri A.Ş. şirketlerimizdeki Yönetim Kurulu Başkanlık görevleri devam ediyor.

2024 yılında tüm iştirak şirketlerimizin önlerine konan hedeflerin üstünde bir performans göstereceklerine tüm kalbimle inanıyor ve başarılar diliyorum.