Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, dünya genelinde ve birçok sektörü etkileyen bir arızayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, yaşanan sorunun global çapta etkili olduğunu ve bazı ülkelerde marketlerin bile çalışmadığına dair haberler aldıklarını belirtti.

Bolat, açıklamasında şunları söyledi:

Emirates, Oktoberfest İçin Hazır Emirates, Oktoberfest İçin Hazır

“Dünya genelinde ve birçok sektörü etkileyen bir arıza var. Bazı ülkelerde marketler bile çalışmıyor haberleri geliyor. Resimdeki Avustralya’da bir Woolworths marketindeki kasiyer ekranı görüntüsü BSOD (Blue Screen of Death) diğeri de benim ofisimdeki ekran görüntüsü: aynı “ölü mavi ekran”. Amerika’daki çoğu yer uykuda olmasaydı, tüm küreyi tamamlardı bu BSOD.”

Türk Hava Yolları olarak hemen harekete geçtiklerini belirten Bolat, kriz masası oluşturduklarını ve arızalı sistemi bypass edip, altındaki diğer operasyonel sistemleri çalıştırmaya başladıklarını ifade etti. Bolat, şu sözlerle devam etti:

“Bizim Kriz Masası arıza çıktıktan hemen sonra toplandı. Arkadaşlarımız bu arızalı sistemi bypass edip altındaki diğer operasyonel sistemleri çalıştırmaya başlıyorlar. Yavaş yavaş bazı sistemler hayata geçti. Uçuşlarımızı en az tehirlerle atlatmaya çalışıyoruz.”

Türk Hava Yolları'nın arızaya rağmen operasyonlarını minimum aksama ile sürdürmek için yoğun çaba harcadığı ve sistemlerin kademeli olarak yeniden devreye alındığı belirtildi. Bolat’ın açıklamaları, küresel çapta yaşanan bu arızanın boyutlarını gözler önüne serdi.

Kaynak: AERONEWS24