Sivil Havacılık

THY VE SUNEXPRESS ARASINDA TEHLİKELİ YAKINLAŞMA

Almanya’nın Stuttgart Havalimanı’nda Türk Hava Yolları ve SunExpress uçaklarının tehlikeli yakınlaşması olayına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Abone Ol

Aviation Herald'ın bildirdiğine göre, 23 Ekim'de Türk Hava Yolları'nın Stuttgart-İstanbul seferini gerçekleştirecek olan A321-200 tipi uçak, kalkış için hazırlık yaparken, aynı pist üzerinde Antalya'dan gelen Sunexpress'e ait B737-800 tipi uçak iniş için alçalmaya başladı.

Sunexpress pilotlarının, Türk Hava Yolları uçağının pistte olduğunu fark etmeleri üzerine, hızla manevra yaparak pisti pas geçtikleri belirtildi.

ADS-B verilerine göre, Sunexpress uçağının sola manevra yaparken iki uçak arasındaki dikey mesafe 300 feet, yatay mesafe ise yaklaşık 0,8 mil olarak açıklandı.

Olayın ardından Alman sivil havacılık otoriteleri tarafından soruşturma başlatıldı. İki uçağın aynı pist üzerinde bulunarak potansiyel bir tehlike oluşturması, olayın detaylı bir şekilde incelenmesini gerektiriyor. Havacılık yetkilileri, soruşturma sonuçlarına göre gerekli önlemleri alacaklarını ifade etti.