Sivil Havacılık

THY uçağında kabin memurlarına saldıran şahıs tutuklandı!

THY'nin İstanbul-Londra seferinde yaşanan olaya karışan yolcu B.G., saldırgan tavırları nedeniyle kara listeye alınmıştı. O yolcu çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Abone Ol

THY'nin İstanbul-Londra seferinde yaşanan olaya karışan yolcu B.G., saldırgan tavırları nedeniyle kara listeye alınmıştı. O yolcu çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

14 Eylül tarihinde Türk Hava Yolları (THY) tarafından gerçekleştirilen İstanbul-Londra seferinde yaşanan olay, gündeme bomba gibi düşmüştü. Uçakta meydana gelen tartışma, yolcunun kara listeye alınmasına ve sonrasında yasal süreçlerin başlamasına neden oldu.

Olay, İstanbul’dan Londra'ya gitmeye hazırlanan uçakta rutin bir işlem sırasında başladı. Uçuş ekibi, arka sıradaki koltuğa geçmesi istenen yolcu B.G.’ye müdahalede bulundu. B.G., bu talebe karşılık olarak kabin ekibine saldırgan bir tavır sergileyerek hakaret etti. Durum, polis müdahalesine rağmen yatışmadı ve yolcu, "Bana dokunamazsın, benim 10 tane fabrikam var" diyerek tepkisini sürdürdü.

Uçaktan inmemekte ısrar eden ve çevreye zarar vermeye başlayan yolcu, polis tarafından ters kelepçe takılarak uçaktan indirildi. Havalimanı polis noktasına giderken de saldırgan tavırlarına devam eden yolcu, burada da bağırmayı sürdürdü.

Yaşanan bu olayın ardından, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, B.G. hakkında "Mala zarar verme" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından soruşturma başlattı. Savcılık tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde, yolcu gözaltına alındı. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında ise Gaziosmanpaşa 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanması kararı verildi.

THY açıklamada olayın ardından B.G.’nin kara listeye alındığını ve uçağa maddi zarar verdiği için hakkında hukuki işlem başlatıldığını belirtti. THY, müşteri güvenliğini ve uçuş güvenliğini en üst seviyede tutma konusunda kararlılığını yineledi.