Milli Bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Türk Hava Yolları'nın bugün imzaladığı 20 Milyar dolarlık yeni anlaşması dünya gündeminde geniş yer aldı.

Türk Hava Yolları, Airbus Aircraft ve Rolls-Royce ile imzaladığı stratejik anlaşmalarla Türkiye'nin havacılık endüstrisine büyük katkı sağlamaya devam ediyor.

Türk Hava Yolları, bugün imzaladığı anlaşma ile Rolls-Royce uçak motorlarıyla, dünyanın en önemli Airbus kullanıcılarından biri olmanın yanı sıra Trent XWB motorlarının da en büyük operatörü haline gelecek.

Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

Airbus ve Rolls-Royce ile stratejik ortaklık kapsamında başlattılan STEP programı ve oluşturulan Steering Committee ile Türkiye'ye yeni iş fırsatları getirilmesi ve yerli havacılık endüstrisinin geliştirilmesi için projeler hayata geçirilecek.

Rolls-Royce CEO’su Tufan Erginbilgiç şunları söyledi: 

“Türkiye, Rolls-Royce için tüm iş kollarımız açısından stratejik öneme sahip bir pazar. Türk Hava Yolları’nın Trent XWB motorlarımıza duyduğu güvenden büyük memnuniyet duyuyoruz. İleri düzeydeki havacılık ve uzay mühendisliği deneyimimizi kullanarak, Türkiye ekonomisine fayda sağlamak, endüstrinin yetkinliklerini artırmak ve enerji dönüşümündeki rolünü geliştirmek üzere Türk Hava Yolları ve ortaklarımızla birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Şirketimiz adına, kıymetli Türk Hava Yolları ve Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimizin güçlenmesinden şahsen büyük bir heyecan duyuyorum.”

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ise şunları söyledi:

“Rolls-Royce, geçtiğimiz 15 yıl boyunca Türk Hava Yolları için önemli bir ortak oldu. Bu son satın alma ile XWB motorlarının en büyük operatörü olmaya hazırlanıyoruz. Bu satın alma, Rolls-Royce ve Türkiye için karşılıklı fayda sağlayan stratejik ortaklığımızda önemli bir kilometre taşı. Bu stratejinin bir parçası olarak, bir 'İdari Komite (Steering Committee)' kurmayı kabul ettik. Bu komite aracılığıyla, belirlenen projeler performans, rekabetçilik ve kalite kriterlerine göre yürütülecek.

Türk havacılık sektörünün son 20 yılda kaydettiği ciddi büyüme, bu komiteyi ve ekosistemi yeni zirvelere taşıyacak. Sadece Türkiye'ye değil küresel havacılık sektörüne de daha fazla katma değer sağlayacak. Bu girişim sayesinde hem Türk havacılık sektörü hem de Rolls-Royce için sürdürülebilir ve karşılıklı fayda sağlayan bir ortam yaratmayı hedefliyoruz.”

AERONEWS24