Sivil Havacılık

THY OSAKA UÇUŞLARINA YENİDEN BAŞLADI

Türk Hava Yolları, yedi yıl önce durdurduğu Japonya’daki uçuş noktası Osaka’ya yeniden uçmaya başladı.

Abone Ol

Türk Hava Yolları (THY), 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan ekonomik sıkıntıların ve düşen yolcu sayısının etkisiyle alınan karar sonrasında, toparlanma sürecindeki artan yolcu potansiyeli ile Osaka'ya haftanın dört günü uçuş gerçekleştirecek. THY'nin bu seferleri, Boeing 787-9 serisi uçaklarla Pazartesi, Salı, Cuma ve Pazar günleri düzenlenecek.

Osaka uçuşlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, kültür açısından zengin bir şehir olan Osaka'ya yapılan ilk uçuşun duyurusundan memnuniyet duyduklarını belirtti. Osaka uçuşlarının, sadece Asya-Pasifik bölgesindeki varlıklarını güçlendirmekle kalmayıp aynı zamanda dünya genelinde insanları ve kültürleri birbirine bağlama konusundaki kararlılıklarını gösterdiğini ifade etti. Bolat, benzersiz uçuş ağları aracılığıyla THY'nin yolculara dünyayı keşfetme imkanı tanıdığını ve en kaliteli hizmeti sunmaya devam ettiğini vurguladı.

Osaka, dünya çapında turistleri kendine çeken Japonya'nın en popüler turizm merkezlerinden biridir. Tokyo'dan sonra ülkenin ikinci büyük şehri olan Osaka, özellikle Japon mutfağının başkenti olarak tanınır. Şehir, aynı zamanda Kyoto, Nara ve Kobe gibi Kansai bölgesinin kültürel zenginliklerini keşfetmek isteyenler için bir kapı niteliği taşır.