Sivil Havacılık

THY SAFA DENETİMLERİNDE BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) tarafından gerçekleştirilen Yabancı Hava Aracı Emniyet Denetimleri (SAFA) sonuçlarını paylaştı.

Abone Ol

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) tarafından gerçekleştirilen Yabancı Hava Aracı Emniyet Denetimleri (SAFA) sonuçlarını paylaştı. Ekşi'nin verdiği bilgilere göre, THY'nin son bir yılda yapılan denetimlerde bulgusuzluk oranı yalnızca %0,25 olarak belirlendi ve bu sonuçla havayolu, en iyi havayolları arasında yer aldı.

Genel Müdür Bilal Ekşi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Emniyetle uçuyoruz. Yabancı sivil havacılık otoriteleri tarafından, son bir yıl içinde 39 ülkede 55 havalimanında 72 uçağımıza 82 adet SAFA denetlemesi yapıldı. Elde ettiğimiz düşük bulgusuzluk oranı (%0,25) ile en iyi havayolları arasında yerimizi aldık. Bu başarı, emniyet standartlarına verdiğimiz büyük önemin bir yansımasıdır. Tebrikler" dedi.

THY'nin bu başarısı, uluslararası sivil havacılık otoriteleri tarafından yapılan kapsamlı denetimlerde yüksek emniyet standartlarını koruduğunu gösteriyor. Bulgusuzluk oranındaki düşüklük, havayolunun güvenli seyahat konusundaki kararlılığını ve mükemmeliyetini vurguluyor. THY, yolcularına en üst düzeyde güvenli ve emniyetli bir seyahat deneyimi sunma taahhüdünü sürdürerek sektördeki lider konumunu koruyor.