Sivil Havacılık

THY, PIA'nın satış süreciyle ilgili açıklama yaptı

Türk Hava Yolları (THY), Pakistan Uluslararası Havayolu'nun (PIA) satış süreciyle ilgili çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Abone Ol

Türk Hava Yolları (THY), Pakistan Uluslararası Havayolu'nun (PIA) satış süreciyle ilgili çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı. THY, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği yazılı açıklamada, "Ortaklığımızın Pakistan Uluslararası Havayolları'nı almak için görüşmelerde bulunduğuna yönelik olarak muhtelif yayın organlarında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ortaklığımızın bu yönde bir girişimi bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur" ifadelerine yer verdi.

Son günlerde, THY'nin PIA'yı almak için girişimlerde bulunduğu yönündeki iddialar, havacılık sektöründe dikkat çekmişti. THY'nin bu konuda net bir açıklama yapması, yatırımcılar ve sektördeki paydaşlar açısından önem taşıyor.

Türk Hava Yolları'nın, uluslararası pazarlardaki stratejik hedefleri doğrultusunda yaptığı yatırımlar ve genişleme planları, sektördeki diğer oyuncular tarafından yakından izleniyor. Ancak, THY'nin PIA ile ilgili herhangi bir müzakeresi olmadığı bilgisinin paylaşılması, şirketin mevcut odaklarının ve hedeflerinin daha iyi anlaşılmasına katkı sağlıyor.