Sivil Havacılık

THY, Göbeklitepe'de Üretilen "Dünyanın İlk Ekmeği"ni New York Uçuşunda İkram Edecek

Türk Hava Yolları (THY), 22 Eylül'de gerçekleştirilecek New York uçuşunda, Şanlıurfa Göbeklitepe'de üretilen buğdaydan yapılan ve "dünyanın ilk ekmeği" olarak nitelendirilen ekmeği yolcularına ikram edecek.

Abone Ol

Türk Hava Yolları (THY), 22 Eylül'de gerçekleştirilecek New York uçuşunda, Şanlıurfa Göbeklitepe'de üretilen buğdaydan yapılan ve "dünyanın ilk ekmeği" olarak nitelendirilen ekmeği yolcularına ikram edecek. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Anadolu'nun zengin tarihini ve kültürel mirasını dünyaya tanıtma kararlılıklarının bir göstergesi olarak bu özel ikramı duyurdu.

Bolat, açıklamasında, medeniyetin beşiği olarak bilinen Göbeklitepe ve Taş Tepeler'de 12 bin yıl önce tarımsal devrimin yaşandığını belirterek, ekmeğin o dönemde toplumsal ve ritüel yaşamda önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekti. Buğdayın evcilleştirilmesi ve ekmeğin üretiminin, tarımsal üretim tekniklerinin gelişmesinde büyük bir adım olduğunu vurgulayan Bolat, "Bu önemli buluşu yolcularımızla buluşturacak, Anadolu'nun köklü tarihini ve zenginliklerini dünyanın dört bir yanında tanıtacağız," dedi.

THY'nin bu hamlesi, sadece üstün hizmet anlayışının bir örneği olmakla kalmayıp, aynı zamanda Türkiye'nin kültürel mirasının dünya genelinde tanıtılmasına yönelik kararlılığına da işaret ediyor. 22 Eylül’deki New York uçuşuyla başlayacak olan bu özel ikram, havayolu şirketinin gastronomik zenginliklere verdiği önemi bir kez daha gözler önüne seriyor.